Welkom op de Dedemsvaria

De Dedemsvaria feestweek is ieder jaar Dedemsvaarts grootste feest. De Dedemsvaria is ieder jaar in week 31, dit jaar is dat van maandag 27 juli tot en met zaterdag 1 augustus.

Sinds 1971 wordt de Dedemsvaria georganiseerd, de traditie van feest in Dedemsvaart is echter al veel ouder. Al voor de tweede wereld oorlog kende Dedemsvaart het jaarlijkse zomerfeest. In 1971 hebben VVV Het Reestdal en de Dedemsvaartse Middenstand Centrale (DMC) de handen in één geslagen en de eerste Dedemsvaria georganiseerd. Met als motto: Voor en Door Dedemsvaart. Anno 2015 is aan dat motto niets veranderd.

De Dedemsvaria begon als promotie voor de lokale ondernemers en als vakantie-alternatief. Door de jaren heen is de Dedemsvaria uitgegroeid tot een vaste waarde in vele vakanties.  

De belangrijkste programma onderdelen zijn de waterspelen, de braderie, de kermis, het spuitvoetbal, de autorodeo en de kinderdag.

Afgelopen jaren is de Varia Run weer terug op het programma. De agrarische dag was de afgelopen 2 jaren een succes en krijgt in 2015 weer een vervolg. Daarnaast komt er een vervolg op de BBQ op maandagavond. Daarnaast zijn er een aantal nieuwe waterspelen, waaronder het spijkerbroek hangen. Daarnaast nodigt wij iedereen met talent uit om dit preseteren tijdens het open podium in de tent. 
 
Vorig jaar was er voor het eerst een demonstratie met modelvliegtuigen, ook dit jaar staat dat op het programma. Daarvoor hebben wij al een hoop aanmeldingen ontvangen. Dit zal aangevuld worden met een race tussen radiografische bestuurbare auto's. 
 
Op zaterdag gaan we in samenwerking met United By Music op zoek naar het meest musicale talent van Noord Nederland is 'Meer dan Muziek' 
 
Alvast in de stemming komen? Hieronder de officiele 2014 aftermovie en het Dedemsvaria lied van Duo de Tijdbrekers.
 
 

 

Nieuwsberichten

De uistlagen van de derde Vrieling VariaRun zijn te vinden op www.uislagen.nl

Tijdens de Vrieling Variarun zijn er duizende foto's gemaakt, kijk op onderstaande sites of je ergens in volle sprint of relax lopend opstaat.

Vrieling Adviesgroep (Facebook)

 

Wij zullen deze links aanvullen.

27-07-2015 22:36
44ste Dedemsvaria geopend

De 44ste Dedemsvaria is vanavond geopend door de Rozenkoninginnen Miron & Floor en Gerrit Schipper (voorzitter Plaatselijk Belang).  

De Rozenkoningin Miron en mini Rozenkoningin Floor en de Hofdames Ilona, Amber, Marilou en Lotte kwamen in een eeuwenoud Landauer-rijtuig aan bij de feesttent. Het desbetreffende rijtuig is van voor 1850 en werd getrokken door twee prachtige Gelderse tuigpaarden. Een Landauer is een geveerde koets waarvan het dak in twee helften - één naar voren en één naar achteren - neergeklapt kan worden.

 

Op de bok van de Landauer zitten, geheel in stijl, Aart van den Heuvel (koetsier) en zijn vrouw Grietje van het Dedemsvaartse bedrijf Koetsenverhuur Van Den Heuvel.
Het echtpaar was heel enthousiast dat zij het Rozentrio dit jaar in hun fraaie koets mochten vervoeren. 'Wij hopen dat het weer een begin is van een jarenlange traditie', zegt Aart. Vol trots kan Aart vertellen dat hij tien jaar geleden in Staphorst koningin Beatrix in de Landauer heeft vervoerd. 

www.facebook.com/koetsenverhuur.vdheuvel/photos  

De eerste Varia Varia markt van a.s. vrijdag (3 juli 2015) in het centrum van Dedemsvaart, wordt wegens warmte afgelast.

Theo Geelkerken van TG Promotions en organisator van de markt verteld hierover. “ Het is voor marktlieden met food, niet verantwoord om te verkopen. Daarnaast geven andere standhouders aan, dat het beter is geen braderie te organiseren met deze temperaturen. Zoals een bekend spreekwoord op de markt luid: Vrouwen bloot, handel dood.”

Maikel van Marle namens de stichting Dedemsvaria vult aan: “ Het is erg jammer dat de eerste Varia Varia braderie niet doorgaat, echter de volgende markten (gepland op 10, 17 en 24 juli) gaan wel door. Opgave daarvoor is nog altijd mogelijk via www.tgpromotions.nl”.

Bezitter van oldtimers (bouwjaar voor 1985) opgelet. De Dedemsvaria is op zoek naar jou. Op zaterdag 1 augustus 2015 is het mogelijk jouw trots te tonen aan een groot publiek. Start om 10:00 eindtijd 17:00. Het rozentrio zal een keuze maken uit de mooiste auto’s. De mooiste auto wint een volle tank.

Ben jij een enthousiaste oldtimer bezitter? Zorg dan dat je aanwezig bent in Dedemsvaart op zaterdag 1 augustus. Twijfel niet, haal je auto uit de garage, was hem een keer extra, poets hem goed op en kom pronken tijdens de Dedemsvaria. Er is natuurlijk genoeg tijd om verhalen, technische gegevens en rijervaringen uit te wisselen met overige deelnemers.

Op zaterdag is er tevens een tour tocht voor klassieke motoren, mocht u dit willen dan kunt u mee rijden met deze tocht. Niet verplicht.

Opgave via pieter@dedemsvaria.nl onder vermelding ‘ Oldtimer Show’

De zomer staat voor de deur, tijd om naar buiten te gaan. Als opwarmer voor de Dedemsvaria, zal er iedere vrijdag een braderie georganiseerd worden in het winkelhart van Dedemsvaart. De data zijn:

  • vrijdag 3 juli 2015
  • vrijdag 10 juli 2015
  • vrijdag 17 juli 2015
  • vrijdag 24 juli 2015

De braderieën zullen starten vanaf 13:00 en duren tot 21.00.  Tijdens de Dedemsvaria is er op donderdag 30 juli en vrijdag 31 juli braderie. Beide starten om 13:00 en duren tot 21:00. Donderdag 30 juli is er tevens een extra koopavond.

Archief weergeven.

Share |