Welkom op de Dedemsvaria

De Dedemsvaria feestweek is ieder jaar Dedemsvaarts grootste feest. De Dedemsvaria is ieder jaar in week 31, dit jaar is dat van maandag 27 juli tot en met zaterdag 1 augustus.

Sinds 1971 wordt de Dedemsvaria georganiseerd, de traditie van feest in Dedemsvaart is echter al veel ouder. Al voor de tweede wereld oorlog kende Dedemsvaart het jaarlijkse zomerfeest. In 1971 hebben VVV Het Reestdal en de Dedemsvaartse Middenstand Centrale (DMC) de handen in één geslagen en de eerste Dedemsvaria georganiseerd. Met als motto: Voor en Door Dedemsvaart. Anno 2015 is aan dat motto niets veranderd.

De Dedemsvaria begon als promotie voor de lokale ondernemers en als vakantie-alternatief. Door de jaren heen is de Dedemsvaria uitgegroeid tot een vaste waarde in vele vakanties.  

De belangrijkste programma onderdelen zijn de waterspelen, de braderie, de kermis, het spuitvoetbal, de autorodeo en de kinderdag.

Afgelopen jaren is de Varia Run weer terug op het programma. De agrarische dag was de afgelopen 2 jaren een succes en krijgt in 2015 misschien wel weer een vervolg. Daarnaast is na een aantal jaren van afwezigheid, de Dedemsvaria 2014 weer afgesloten met vuurwerk.

 

Nieuwsberichten

28-04-2015 22:50
Rozentrio 2015

Zaterdagavond is in een volle Gashouder Dedemsvaart, het Rozentrio 2015 gepresenteerd.

Het Rozentrio 2015 zijn de nichtjes Miron, Ilona & Amber. 
Miron is de 44ste Rozenkonining en Ilona & Amber zijn haar hofdames tijdens de feestweek.

Boven v.l.n.r.; Ilona, Miron & Amber
onder v.l.n.r.; Marilou, Floor & Lotte

Naast de presentatie van het Rozentrio 2015, konden de vele belangstellende ook kennismaken met het allereerste mini-Rozentrio.
De zusjes Floor en Lotte vormen samen met Marilou het mini-Rozentrio. De taken van het mini Rozentrio richten zich vooral op woensdag. 

Voor het eerst was er voor gekozen om het Rozentrio grootst te presenteren, in plaats van een presentatie op een bankje in de Julianastraat op zaterdagmiddag. Tevens werden gelijk wat nieuwtjes rond de feestweek gepresenteerd, zoals `De vrienden van de Varia, de komst van Dre Hazes en Roxanna Hazes op vrijdagavond. 

Maar vooral de invulling van de gehele zaterdag is groot nieuws; overdag gaat `United By Music´ Dedemsvaart plat spelen en opzoek naar de beste (beperkte) muzikant van Noord Nederland en ´s avonds wordt de 44ste Varia afgesloten met ´Das Grosse Dedemsvaria Bierfest´.

Gisteravond zijn Lotte, Floor en Marilou gekozen tot het eerste mini Rozentrio. Er waren vijf trio's die zich hebben ingeschreven. Het bestuur had geen makkelijke taak. De vijf trio's waren aan elkaar gewaagd en even spontaan en gezellig.


Marilou (9 jaar), Floor (10 jaar) en Lotte (10 jaar), v.l.n.r.

Floor en Lotte zijn een tweeling, waarvan Floor de oudste is en daarmee ook de allereerste mini Rozenkoniging word.

  Vanavond zijn Liza Gnodde & Pieter Brouwer gepresenteerd als de nieuwe bestuursleden van de Dedemsvaria. Liza (hofdame vorig jaar) en Pieter lopen dit hele jaar mee met Ben Slootweg en Paul Klunder. Aan het eind van de Dedemsvaria 2015 zullen Ben en Paul uit het bestuur stappen. Na drie intensieve en succesvolle jaren hebben ze besloten hun taken over te dragen.

Liza en Pieter gaven beide vorig jaar aan, waar mogelijk, iets voor de Dedemsvaria te willen doen. Als bestuurslid van de Dedemsvaria, kun je daar een invulling aangeven. Contact opnemen kan via liza@dedemsvaria.nl of pieter@dedemsvaria.nl.

Het is natuurlijk erg jammer dat Ben en Paul uit het bestuur stappen, we zullen hun kennis en enthousiasme erg missen. In Liza en Pieter hebben we twee goede opvolgers gevonden.

Na het wegvallen van Streekevenementen als organisator van de Dedemsvaria braderie, moest de Dedemsvaria op zoek naar een nieuwe samenwerkingspartner. Deze hebben we afgelopen week gevonden in de vorm van TG Promotions, Theo Geelkerken van TG Promotions zal de organisatie van de Dedemsvaria braderie oppakken. Wij zijn als Dedensvaria erg blij met deze samenwerking.
TG Promotions heeft een frisse blik en nieuwe ideeën over onze Dedemsvaria braderie. De komende tijd zullen de plannen verder concreet gemaakt worden. Voor meer details bekijk onze website en/of onze Facebook pagina de komende tijd.

18-12-2014 15:21
Dedemsvaria 40 jaar!

Vandaag precies 40 jaar geleden op 18 december 1974 is StichtingDedemsvaria opgericht!
Een stichting die zich al jarenlang inzet voor de leukste en gezelligste feestweek van Dedemsvaart e.o.
Heb jij nog leuke verhalen, foto's, filmpjes of anekdotes uit de Dedemsvaria-geschiedenis? Laat het ons weten door een mail te sturen naar info@dedemsvaria.nl

Archief weergeven.

Share |