Welkom op de Dedemsvaria

De Dedemsvaria feestweek is ieder jaar Dedemsvaarts grootste feest. De Dedemsvaria is ieder jaar in week 31, dit jaar is dat van maandag 1 augustus tot en met zaterdag 6 augustus.


De belangrijkste programma onderdelen zijn de waterspelen, de braderie, de kermis, het spuitvoetbal, de autorodeo en de kinderdag.

Afgelopen jaren is de Varia Run weer terug op het programma. De agrarische dag was de afgelopen 2 jaren een succes en krijgt in 2015 weer een vervolg. Daarnaast komt er een vervolg op de BBQ op maandagavond. Daarnaast zijn er een aantal nieuwe waterspelen, waaronder het spijkerbroek hangen. Daarnaast nodigt wij iedereen met talent uit om dit preseteren tijdens het open podium in de tent. 

 
Vorig jaar was er voor het eerst een demonstratie met modelvliegtuigen, ook dit jaar staat dat op het programma. Daarvoor hebben wij al een hoop aanmeldingen ontvangen. Dit zal aangevuld worden met een race tussen radiografische bestuurbare auto's. 
 
Op zaterdag gaan we in samenwerking met United By Music op zoek naar het meest musicale talent van Noord Nederland is 'Meer dan Muziek'.
 

Nieuwsberichten

De Dedemsvaria 2016, de komende feestweek van maandag 1 tot en met zaterdag 6 augustus, staat al weer in de steigers. Dat bleek tijdens een officiele persconferentie in De Kalkwieke in Dedemsvaart. Voorzitter Maikel van Marle maakte bekend dat het bestuur van de Dedemsvaria voor komend jaar op zoek is naar een goed doel om daarvoor geld bijeen te verzamelen. Afgelopen jaar was de Stichting Vecht voor Jeugd dat goede doel. Vrijdagavond nam voorzitter Henk Brink tijdens die persconferentie dankbaar een cheque van 400 euro in ontvangst.  De stichting Vecht voor Jeugd heeft als doel jeugdigen tot en met 17 jaar die woonachtig zijn in de gemeente Hardenberg en die door omstandigheden in de problemen zijn gekomen financiële en/of materiële steun te verlenen op cultureel, educatief of sportief gebied.

Tijdens de persconferentie stond voorzitter Maikel van Marle ook even stil bij de aangehaalde banden met partnergemeente Bad Rothenfelde. Verder was er aandacht voor een aantal nieuwe programma onderdelen zoals o.a. de wielerronde, een wedstrijd frikandel eten en het hangmat hangen. ‘Eigenlijk hebben wij met dit onderdeel het ouderwetse paalzitten in een nieuw jasje gestoken’, aldus Van Marle. Stefan Nanning werd gepresenteerd als nieuw bestuurslid.

Tevens liet men nog graag weten dat kandidaat Rozentrio’s  zich tot 1 februari kunnen opgeven. Dat geldt ook voor aanmelding en kandidaatstelling van een Mini Rozentrio, waarmee de jeugd de laatste jaren ook nadrukkelijk betrokken wordt bij de Dedemsvaria.

Zie hier het volledige overzicht aan nieuwtjes

Vrijdagavond 22 januari maakt het Dedemsvaria bestuur vanaf 20.00 uur de laatste nieuwtjes bekend over de 45e editie van de komende feestweek. Aangezien de nieuwe Corner aan de Julianastraat vrijdag nog niet geopend is, wordt de persconferentie gehouden in eetcafé De Kalkwieke aan de Julianastraat. Belangstellenden zijn hartelijk welkom.

Vrijdagavond 22 januari maakt het Dedemsvaria bestuur vanaf 20.00 uur alle laatste nieuwtjes bekend over de 45e editie van de komende feestweek. Dat gebeurt in brasserie de Corner (Jullianastraat). Niet alleen de pers, maar ook andere belangstellenden zijn van harte welkom bij de persconferentie.

Wat nu al bekend is, is dat de verkiezing van de Rozentrio's weer openbaar wordt. Zaterdag 5 maart aanstaande zullen in De Baron de nieuwe Rozentrio's worden gekozen en gepresenteerd. De trio's worden gekozen door het Dedemsvaria bestuur, maar publiek is daarbij van harte welkom.

Kandidaat Rozentrio's
Overigens kunnen kandidaat Rozentrio's zich nog tot 1 februari aanstaande melden. Dat kan door een email met foto en motivatie te sturen naar info@dedemsvaria.nl

Van de kandidaten van 20 jaar en ouder wordt verwacht dat zij spontaan en actief zijn. Vanzelfsprekend moeten zij ook beschikbaar zijn tijdens de Dedemsvaria van 1 tot en met 6 augustus 2016.
Voor het mini Rozentrio worden kandidaten gezocht in de leeftijd tussen 9 en 11 jaar die beschikbaar zijn van 1 tot en met 3 augustus.

Samen met alle vrijwilligers hoopt het bestuur van de Dedemsvaria het succes van 2015 dit jaar weer te overtreffen.

Voor 2016 is het Dedemsvaria bestuur op zoek naar nieuwe gezichten. Tot 1 februari aanstaande kunnen dames van 20 jaar en ouder zich per email aanmelden bij info@dedemsvaria.nl De kandidaten worden verzocht een foto mee te sturen. Natuurlijk kan er ook een brief met foto gestuurd worden naar het secretariaat van de Dedemsvaria, Steenbergerwijk 16, 7701 RB Dedemsvaart.

Het minitrio wordt gezocht in de leeftijdscategorie 9-11 jaar (basisschoolleerling). Het minitrio moet beschikbaar zijn op 1 augustus en op 3 augustus.

Van de kandidaten wordt verwacht dat zij spontaan en actief zijn en gedurende de gehele feestweek beschikbaar zijn. Ook moeten zij in de aanloop naar de feestweek van 2016 beschikbaar zijn voor promotiedoeleinden.

De inschrijving sluit op 1 februari 2016 aanstaande. Daarna gaat het bestuur zich over de aanmeldingen buigen en zal er een eerste selectie worden gemaakt. Nieuw dit jaar is dat de uiteindelijke verkiezing voor publiek plaats vindt, zoals dat vroeger ook gebeurde. Dit gebeuren vindt plaats in MFC de Baron en wel op zaterdag 5 maart 2016. 's Middags tussen 15.00-17.00 uur wordt het minitrio gekozen en 's avonds vanaf 19.30 uur het grote trio gekozen.

Een delegatie uit Bad Rothenfelde komt op zaterdag 31 oktober naar Dedemsvaart. Vóór de gemeentelijke herindeling in 2001 was er sprake van een nauwe samenwerking tussen Dedemsvaart en het Duitse stadje Bad Rothenfelde.

Na de herindeling is het partnerschap tussen de voormalige gemeente Avereest en Bad Rothenfelde weliswaar blijven bestaan, maar de relatie was niet meer zo intens.

Zowel Bad Rothenfelde als Dedemsvaart hebben de behoefte om meer uit het partnerschap te halen. Daarom heeft de stichting Dedemsvaria de partnergemeente uitgenodigd. ‘Het is de bedoeling om in een ongedwongen sfeer kennis met elkaar te maken’, aldus Meggie Zennipman, secretaris van de stichting Dedemsvaria.

Archief weergeven.

Share |