Welkom op de Dedemsvaria

De Dedemsvaria feestweek is ieder jaar Dedemsvaarts grootste feest en wordt altijd in week 31 georganiseerd. Dit jaar van maandag 1 augustus tot en met zaterdag 6 augustus. Belangrijke programma onderdelen zijn de waterspelen met o.a. het spijkerbroek hangen, de braderie, de kermis, het spuitvoetbal, de autorodeo en de kinderdag. Door de jaren heen – dit jaar wordt de Dedemsvaria voor de 45e keer georganiseerd – is het activiteitenaanbod onveranderd gevarieerd.

Activiteiten & ontspanning voor alle leeftijden en mooie sportieve uitdagingen. De wielerronde van Dedemsvaart is terug van weggeweest en ook de Vrieling Varia Run en de recreatieve skeelertocht staan dit jaar weer op het programma. Daarnaast nodigen wij iedereen met talent graag uit om dat talent woensdagavond 3 augustus te presenteren tijdens het open podium in de feesttent.

Vorig jaar was er voor het eerst een demonstratie met modelvliegtuigen en ook dit jaar staat zo'n demonstratie op het programma. Dit keer echter aangevuld met een race tussen radiografisch bestuurbare auto's.

Voor de laatste nieuwtjes over de Dedemsvaria verwijzen wij u graag naar onze website www.dedemsvaria.nl of onze facebookpagina www.facebook.com/dedemsvaria of de Dedemsvaria-app. De Dedemsvaria-app kunt downloaden via iOs en de Google Play store. In de app vindt u het gehele programma, achtergrondinformatie en een interactieve plattegrond.

Nieuwsberichten

Het programma voor 2016 is gereed en de Dedemsvariakrant is nagenoeg klaar om gedrukt te worden. Maandag 1 augustus gaat de feestweek officieel van start met de kroning van de Rozenkoningin Merel en mini Rozenkoningin Chantal. Vóór die tijd moeten de puntjes op de I zijn gezet teneinde alles vlekkeloos te laten verlopen. Het Dedemsvariabestuur krijgt daarbij de hulp van van vrijwilligers. Het bestuur streeft naar een zo groot mogelijke “crew” zodat een vrijwilliger maximaal drie uur bij een activiteit hoeft te assisteren. Hoe meer vrijwilligers, hoe beter dus.

Gezocht worden nog vrijwilligers die assisteren bij de Vrieling Varia Run (o.a. fruit uitdelen en chips verzamelen) en bij de agrarische dag. Ook bij opbouw- en afbraakactiviteiten is hulp zeer welkom. Onder het motto “voor Dedemsvaart, door Dedemsvaart” worden vrijwilligers vriendelijk verzocht zich te melden via info@dedemsvaria.nl

“Koninklijk”
Rozenkoningin Merel en mini Rozenkoningin Chantal en de hofdames Amber, Sharon, Juliëtte en Kristel nemen maandagavond 1 augustus bij de Vituskerk plaats in een  fraaie Landauer die door twee Gelderse paarden wordt getrokken. Op de bok van de landauer zitten – geheel in stijl – Aart van den Heuvel (koetsier) en zijn vrouw Grietje (groom) van het Dedemsvaartse bedrijf Koetsenverhuur Van Den Heuvel. Om 18.40 uur vertrekt de “koninklijke” koets bij de RK kerk om daarna via de Schuttevaer – omstreeks 18.45 uur passeert de koets de van Dedem Marke –  de Tjalk, Molstraat en Hoofdvaart naar de feesttent in de Julianastraat te rijden waar de kroning plaats zal vinden en het officiële startsein voor de 45e Dedemsvaria wordt gegeven.

Verkeershinder
Na de kroning wordt om 20.00 uur het startschot gegeven voor de wielerronde van Dedemsvaart. Start en finish nabij de Baron. Via Tuinstraat en de Markt gaan de wielrenners richting de Judith van Marlelaan om daarna via de Tjalk, Schuttevaer en Langewijk weer richting de Baron te fietsen. Vanaf 19.00 uur wordt het parcours afgesloten waardoor er enige verkeershinder kan ontstaan. 

Verkeershinder zal er dinsdagavond ook zijn gedurende de Vrieling Varia Run en wel tussen 18.00 uur en 21.30 uur. Tijdens de sportieve evenementen zullen verkeersregelaars het verkeer in goede banen leiden en hun best doen om het verkeer zoveel mogelijk doorgang te laten vinden.

Woensdagavond 3 augustus wordt in de feesttent in de Julianastraat een open podium georganiseerd. Toetsenisten, gitaristen, zangers, zangeressen en andere musici die die dag deel willen uitmaken van het open podium kunnen zich aanmelden via www.dedemsvaria.nl/open_podium

Na het Open Podium sluit de bekende Dedemsvaartse formatie “Empire” de avond af. Zij zullen, na het succes van vorig jaar, wederom optreden met hun "Friends". Verschillende lokale muzikanten van bekende bands uit de regio zullen samen met Empire twee sets spelen. 'Jord Brinkhuis is één van de musici die inmiddels zijn medewerking aan Empire heeft toegezegd', zegt bestuurslid Pieter Brouwer.

'Met de aanmeldingen voor de amateur Crea & Hobby Fair die vrijdag 5 augustus wordt gehouden gaat het goed, maar er is nog ruimte voor een aantal standhouders', aldus Meggie Zennipman. De Fair is voor hobbyisten die iets leuks maken en dat uit willen dragen. Voor de hobbyisten staat een gratis kraam van 4 meter ter beschikking. Voorwaarde voor een gratis kraam is dat de hobbyist niet ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel. Hobbyisten met een K.v.K. inschrijving zijn ook welkom maar dienen wel een bedrag voor de huur van een kraam betalen. De Crea & Hobby Fair begint om 13.00 uur en duurt tot 21.00 uur.

Geïnteresseerden kunnen een inschrijfformulier aanvragen door een email te sturen naar hobbyfair@dedemsvaria.nl

05-07-2016 21:10
The making of ….....

Zaterdagmorgen 18 juni werden in de mooie tuinen van Mien Ruys de foto's van de Rozentrio's gemaakt. De omgeving was goed en het weer was prima. De Rozenkoninginnen en hun Hofdames moesten even wennen aan hun rol als fotomodel, maar het ging ze toch heel goed af. Het kostte fotograaf Theo Ijmker (Foto Theo) dan ook niet bijzonder veel moeite om een aantal fraaie plaatjes te schieten. Wij maakten een paar foto's van "The making of the fotoshoot". 

   

03-07-2016 19:37
Dedemsvaria Timmerdorp

Voor de jeugd van 6 t/m 13 jaar begint maandag 1 augustus om 17.00 uur een nieuwe activiteit. Dedemsvaria Timmerdorp gaat dan van start met het “veroveren” van een bouwkavel van circa 5 bij 5 meter en het verzamelen van bouwmateriaal. Ook kan die avond tot 21.00 uur een begin worden gemaakt met de bouw van een zelf ontworpen “palletwoning”. Er mag gebouwd worden in groepjes van drie tot – maximaal – acht personen. Ook individuen kunnen zich opgeven; de organisatie stelt dan een groepje samen. Deelname is gratis. Opgeven kan via de website http://www.dedemsvaria.nl/Inschrijvingen. Geadviseerd wordt om dat zo snel mogelijk te doen, want vol = vol.

Het timmerdorp is verder geopend op dinsdag en woensdag en wel van 10.00 tot 17.00 uur. De woensdag wordt afgesloten met pannenkoeken eten en de prijsuitreiking. Na de prijsuitreiking is het terrein geopend voor ouders/verzorgers en voor opa's en oma's die de bouwwerken willen bewonderen. Vrijdag wordt het timmerdorp weer afgebroken.

Begeleiding
Het idee achter de activiteit is, dat kinderen hun eigen dorp timmeren en zorgen dat het schoon blijft. Organisator Peter van der Bent: 'Wij zorgen voor professionele begeleiding en de EHBO is gedurende het gehele evenement aanwezig. Bij slecht weer zal er vanuit een tent gewerkt worden aan de inrichting van de “palletwoning”. Er kunnen dan bijvoorbeeld tafeltjes en stoeltjes worden gemaakt'. De organisatie heeft een beperkt aantal hamers beschikbaar. 'Wij raden aan om zelf gereedschap – bijvoorbeeld hamer en nijptang – van huis mee te nemen', zegt Peter. Bij de aanmelding of de opening van het timmerdorp krijgen de kinderen een naambadge en spijker- oftewel spiekergeld. Dat spiekergeld wordt gratis aan de deelnemende kinderen verstrekt en kan alleen in het timmerdorp verzilverd worden. Fruit, drinken en andere lekkernijen zijn dagelijks te koop in het timmerdorp.  

Voor de tweede keer dit jaar wordt door het Dedemsvaria bestuur een persconferentie belegd. Die gaat plaatsvinden op dinsdagavond 5 juli in MFC de Baron. De aanvang is 19.00 uur.

De laatste nieuwtjes met betrekking tot het Dedemsvaria programma komen aan de orde en ook de nieuwe bestuursleden Niek Wouda en Jermain van 't Zand worden gepresenteerd.

Niet alleen de pers, maar ook andere belangstellenden zijn van harte welkom bij de persconferentie in de Baron.

Archief weergeven.

Share |