Welkom op de Dedemsvaria

De Dedemsvaria feestweek is ieder jaar Dedemsvaarts grootste feest en wordt altijd in week 31 georganiseerd. Dit jaar van maandag 31 juli tot en met zaterdag 5 augustus. Belangrijke programma onderdelen zijn de waterspelen met o.a. het spijkerbroek hangen, de braderie, de kermis, het spuitvoetbal, de autorodeo en de kinderdag. Door de jaren heen – dit jaar wordt de Dedemsvaria voor de 46e keer georganiseerd – is het activiteitenaanbod onveranderd gevarieerd.

Voor de laatste nieuwtjes over de Dedemsvaria verwijzen wij u graag naar onze website www.dedemsvaria.nl of onze facebookpagina www.facebook.com/dedemsvaria of de Dedemsvaria-app. De Dedemsvaria-app kunt downloaden via iOs en de Google Play store. In de app vindt u het gehele programma, achtergrondinformatie en een interactieve plattegrond.

Nieuwsberichten

24-03-2017 20:54
De jeugd heeft de toekomst

Tijdens de Dedemsvaria worden gewoonlijk veel activiteiten georganiseerd. Van sportieve evenementen tot gezellig vermaak voor inwoners èn toeristen. Daarnaast is er o.a. een speciale kinderdag (woensdag) en ook wordt voor de jeugd het timmerdorp georganiseerd. Het bestuur wil dit jaar extra aandacht voor de oudere jeugd.

'Iets leuks voor hen organiseren is absoluut een uitdaging', zegt bestuurlid Niek Wouda. 'Maar waarom zouden wij iets voor ze bedenken in plaats van samen met de jongeren iets bedenken?', vraagt Niek zich af. Het Dedemsvaria bestuur en jongerenwerker Ruben Drost hebben de handen ineen geslagen en zij zijn nu op zoek naar jongens en meiden in de leeftijdscategorie 12-18 jaar die in nauwe samenwerking met het bestuur een activiteit willen organiseren voor hun leeftijdsgenoten. Aanmelden kan via niek@dedemsvaria.nl

De Dedemsvaria Feestweek is dit jaar van maandag 31 juli tot en met zaterdag 5 augustus.

Lees meer

Merel & Chantel dragen kroontje over aan Sabine en Merle.

In een goedgevulde theaterzaal van MFC de Baron werd zaterdagavond het Rozentrio 2017 bekend gemaakt en werd het mini trio gekozen.
Om ongeveer 20.00 uur werden Sabine Poortman (28), Linda Buit-Hilbrands (25) & Carolien Postma (29) de zaal binnen geroepen. Sabine kreeg de sjerp en het kroontje van haar voorgangster Merel en de Hofdames kregen de sjerp van hun voorgangsters Sharon en Amber. Voor het mini trio hadden zich vier trio's opgegeven. Na een vermakelijke “strijd” werden Merle Prinsen, Lise Smit en Lisayra Bansradj gekozen. Merle wordt de mini Rozenkoningin. Lisayra en Lise worden haar Hofdames.

Ook werden de twee nieuwe bestuursleden voorgesteld, t.w. Heleen Bakker en Henry van Straten.

Foto 's van de geslaagde avond via:
Dedemsvaart in Beeld en filmpje
Hans Heering

Lees meer
03-03-2017 20:09
Rozentrio 2017, wie?

Tot 15 februari jl. hebben belangstellenden de gelegenheid gehad om zich bij het Dedemsvaria bestuur te melden als kandidaat voor het minitrio of het Rozentrio 2017. Vorig jaar was Merel de Vries Rozenkoningin. Haar vriendinnen Sharon Luiten en Amber Otter waren haar Hofdames.

Voor de twee keer werd toen ook een minitrio gepresenteerd. Chantal volgde Floor op als mini Rozenkoningin en zij werd bijgestaan door Juliëtte en Kristel. Vrijdagavond 10 maart wordt het minitrio 2017 gekozen. Dit jaar wordt Dedemsvaria georganiseerd van maandag 31 juli tot en met zaterdag 5 augustus.

 
© Hans Heering

De verkiezing/presentatie van de nieuwe trio's vindt plaats MFC de Baron. Iedereen is van harte welkom om daarbij aanwezig te zijn. De inloop is vanaf 19.30 uur. De avond begint om 20.00 uur.

Die avond kunt u ook kennis maken met Heleen Bakker. Het bestuur zocht een vrouwelijk bestuurslid en zij gaat die functie vervullen.

Lees meer

Inschrijving Mini Rozentrio verlengd tot 15 februari!

Voor 2017 is het Dedemsvaria bestuur op zoek naar het mini rozentrio. Tot 15 februari aanstaande kunnen de mini rozentrio’s zich melden bij info@dedemsvaria.nl. (graag een foto meesturen)

Het minitrio wordt gezocht in de leeftijdscategorie 9-11 jaar (basisschoolleerling) en moet beschikbaar zijn op 31 juli en op 2 augustus.

De inschrijving sluit op 15 februari 2017 aanstaande. Daarna gaat het bestuur zich over de aanmeldingen buigen en zal er een eerste selectie worden gemaakt. De uiteindelijke verkiezing vindt plaats voor publiek in MFC de Baron en wel op vrijdag 10 maart 2017. De avond begint om 19.30 uur. Rond de klok van 22.00 uur zullen de nieuwe trio's bekend zijn.

Lees meer

Het bestuur van de Dedemsvaria wil graag versterkt worden met een vrouwelijk bestuurslid. Een bestuurslid dat zich primair wil richten op de begeleiding van het Rozentrio. 'Als zij zich daarnaast met de organisatie van bepaalde zaken wil bezighouden, dan is dat een pré', zegt voorzitter Maikel van Marle. Hij voegt er aan toe dat het nieuwe bestuurslid per direct wordt gezocht temeer daar de inschrijving voor de nieuwe trio's inmiddels is gestart.

'Van de kandidaat wordt verwacht dat zij vitaal en jong van geest is', aldus Van Marle. 'En ze moet er geen probleem mee hebben om binnen een louter uit mannen bestaand bestuur te functioneren', voegt hij er lachend aan toe.

Belangstellenden kunnen contact opnemen met de voorzitter of één van de andere bestuursleden. De telefoonnummers en emailadressen zijn te vinden op www.dedemsvaria.nl/bestuur.

Lees meer

Archief weergeven.

Share |