Welkom op de Dedemsvaria

De Dedemsvaria feestweek is ieder jaar Dedemsvaarts grootste feest. De Dedemsvaria is ieder jaar in week 31, dit jaar is dat van maandag 27 juli tot en met zaterdag 1 augustus.


De belangrijkste programma onderdelen zijn de waterspelen, de braderie, de kermis, het spuitvoetbal, de autorodeo en de kinderdag.

Afgelopen jaren is de Varia Run weer terug op het programma. De agrarische dag was de afgelopen 2 jaren een succes en krijgt in 2015 weer een vervolg. Daarnaast komt er een vervolg op de BBQ op maandagavond. Daarnaast zijn er een aantal nieuwe waterspelen, waaronder het spijkerbroek hangen. Daarnaast nodigt wij iedereen met talent uit om dit preseteren tijdens het open podium in de tent. 

 
Vorig jaar was er voor het eerst een demonstratie met modelvliegtuigen, ook dit jaar staat dat op het programma. Daarvoor hebben wij al een hoop aanmeldingen ontvangen. Dit zal aangevuld worden met een race tussen radiografische bestuurbare auto's. 
 
Op zaterdag gaan we in samenwerking met United By Music op zoek naar het meest musicale talent van Noord Nederland is 'Meer dan Muziek'.
 

Nieuwsberichten

Vanaf 1 september is het Dedemsvaria bestuur al weer bezig met de voorbereiding voor 2016. De eerste maand staat altijd in het teken van evalueren. Meggie Zennipman: “Er zijn veel zaken op te noemen die beter kunnen of zelf beter moeten. Echter er zijn nog veel meer punten op te noemen die goed zijn gegaan. Daar borduren we op voort”. 

Een van de verbeterpunten is het inzamelen van de bierpullen, dit kan beter volgens Ben Slootweg. “Maar zoals met bijna alles, later lach je erom”. 

Nieuwe ideeën zijn er genoeg, het is echter nog te vroeg om daar op vooruit te lopen.

Aan het begin van vorig jaar hadden Paul Klunder en Ben Slootweg aangegeven te stoppen als bestuurslid van de Dedemsvaria. Pieter Brouwer en Liza Gnodde gaan dit gaat opvullen. Beide kijken ze met een goed gevoel terug op de afgelopen drie jaar. We hadden beide geen idee waar we aan begonnen. Paul kijkt met een super gevoel terug op drie jaar Dedemsvaria: “In het begin vond ik het lastig, maar een goed feestje bouwen lukt met altijd wel”. Zijn mede bestuursleden bevestigen dit. Ben: “Maikel belde mij met de vraag of ik in het Dedemsvaria bestuur wilde. Ik kende Maikel niet erg goed. Maar ach ja, waarom ook niet. Ik heb een super leerzame ervaring gehad”.

Maikel: “We vinden het jammer dat ze afscheid nemen, ze hebben een goede bijdrage geleverd aan de Dedemsvaria. Het succes van de komende jaren zal ook hun succes zijn. Gelukkig hebben twee super goede vervangers gevonden”. 

Tijdens de laatste evaluatie hebben ze bedankt met een mooie bos bloemen. 

Met gezonde spanning stonden de winnaars van de "Vrienden van de Varia"-actie vrijdagavond op Brandsveen "Dedemsvaart Airport" te luisteren naar de uitleg van ballonvaarder Wim van der Kolk. Wim vertelde enthousiast over het ballonvaren en wat het zo mooi maakt,  maar ook enkele regels. 

Nadat alles besproken was en voordat het luchtruim opgezocht kon worden, moesten de winnaars eerste helpen met het uitrollen en oplaten van de luchtballon. Dit laatste tot hilariteit van de aanwezige toeschouwers en familieleden.
Al snel kwamen de winnaars van de grond los en zochten het luchtruim op richting Dalfsen, waar ze later op de avond weer veilig landen. 

 

De uistlagen van de derde Vrieling VariaRun zijn te vinden op www.uislagen.nl

Tijdens de Vrieling Variarun zijn er duizende foto's gemaakt, kijk op onderstaande sites of je ergens in volle sprint of relax lopend opstaat.

Vrieling Adviesgroep (Facebook)
Dedemsvaart in Beeld (foto's)
Dedemsvaart in Beeld (sfeer beelden)
Wim Moddejongen

 

Wij zullen deze links aanvullen.

27-07-2015 22:36
44ste Dedemsvaria geopend

De 44ste Dedemsvaria is vanavond geopend door de Rozenkoninginnen Miron & Floor en Gerrit Schipper (voorzitter Plaatselijk Belang).  

De Rozenkoningin Miron en mini Rozenkoningin Floor en de Hofdames Ilona, Amber, Marilou en Lotte kwamen in een eeuwenoud Landauer-rijtuig aan bij de feesttent. Het desbetreffende rijtuig is van voor 1850 en werd getrokken door twee prachtige Gelderse tuigpaarden. Een Landauer is een geveerde koets waarvan het dak in twee helften - één naar voren en één naar achteren - neergeklapt kan worden.

 

Op de bok van de Landauer zitten, geheel in stijl, Aart van den Heuvel (koetsier) en zijn vrouw Grietje van het Dedemsvaartse bedrijf Koetsenverhuur Van Den Heuvel.
Het echtpaar was heel enthousiast dat zij het Rozentrio dit jaar in hun fraaie koets mochten vervoeren. 'Wij hopen dat het weer een begin is van een jarenlange traditie', zegt Aart. Vol trots kan Aart vertellen dat hij tien jaar geleden in Staphorst koningin Beatrix in de Landauer heeft vervoerd. 

www.facebook.com/koetsenverhuur.vdheuvel/photos  

De eerste Varia Varia markt van a.s. vrijdag (3 juli 2015) in het centrum van Dedemsvaart, wordt wegens warmte afgelast.

Theo Geelkerken van TG Promotions en organisator van de markt verteld hierover. “ Het is voor marktlieden met food, niet verantwoord om te verkopen. Daarnaast geven andere standhouders aan, dat het beter is geen braderie te organiseren met deze temperaturen. Zoals een bekend spreekwoord op de markt luid: Vrouwen bloot, handel dood.”

Maikel van Marle namens de stichting Dedemsvaria vult aan: “ Het is erg jammer dat de eerste Varia Varia braderie niet doorgaat, echter de volgende markten (gepland op 10, 17 en 24 juli) gaan wel door. Opgave daarvoor is nog altijd mogelijk via www.tgpromotions.nl”.

Archief weergeven.

Share |