Welkom op de Dedemsvaria

De Dedemsvaria feestweek is ieder jaar Dedemsvaarts grootste feest. De Dedemsvaria is ieder jaar in week 31, dit jaar is dat van maandag 1 augustus tot en met zaterdag 6 augustus.


De belangrijkste programma onderdelen zijn de waterspelen, de braderie, de kermis, het spuitvoetbal, de autorodeo en de kinderdag.

Afgelopen jaren is de Varia Run weer terug op het programma. De agrarische dag was de afgelopen 2 jaren een succes en krijgt in 2015 weer een vervolg. Daarnaast komt er een vervolg op de BBQ op maandagavond. Daarnaast zijn er een aantal nieuwe waterspelen, waaronder het spijkerbroek hangen. Daarnaast nodigt wij iedereen met talent uit om dit preseteren tijdens het open podium in de tent. 

 
Vorig jaar was er voor het eerst een demonstratie met modelvliegtuigen, ook dit jaar staat dat op het programma. Daarvoor hebben wij al een hoop aanmeldingen ontvangen. Dit zal aangevuld worden met een race tussen radiografische bestuurbare auto's. 
 
Op zaterdag gaan we in samenwerking met United By Music op zoek naar het meest musicale talent van Noord Nederland is 'Meer dan Muziek'.
 

Nieuwsberichten

Van oudsher wordt de Dedemsvaria Feestweek gekenmerkt door de vele feestelijke momenten. Er worden echter ook sportieve en prestatiegerichte activiteiten georganiseerd. Één daarvan is de Vrieling Varia Run. Je eerst lekker in het zweet werken om daarna, onder het genot van een drankje en live muziek, de avond af te sluiten op het gezamenlijke horecaplein. Dat is het idee van de Vrieling Varia Run. Inschrijven voor dit sportieve evenement is vanaf heden weer mogelijk.

Foto: Dedemsvaart in Beeld

Over een mooi parcours kunnen de 5 en 10 kilometer lopers (m/v) dinsdagavond 2 augustus een door de atletiekunie gecertificeerd rondje door de straten van Dedemsvaart lopen. Start en finish is bij de Baron, het markante multifunctionele centrum aan de Julianastraat. De Bambino-run en de G-run (500 meter) starten om 18.30 uur. De 1.000 meter lange Kids-Run begint om 18.45 uur. De deelnemers aan de business- en de recreatierun over 5 en de 10 kilometer worden om respectievelijk 19.00 uur en 20.00 uur weggeschoten. Het parcours is dit jaar officieel ingemeten door de atletiekunie. De exacte afstanden zijn 5.055,04 meter voor de 5 kilometer en 10.110,07 meter voor de 10 kilometer.

Inschrijven
Inschrijven voor de 4e editie van de Vrieling Varia Run is mogelijk tot en met 1 augustus 2016. Het inschrijfformulier is te vinden op www.variarun.nl.Op dinsdag 2 augustus is inschrijving voor de Bambino-, de Kids- of de G-run nog mogelijk tussen 16.00 en 17.30 uur.

De baten van de run komen ten goede aan de Stichting Still. Zie www.stichtingstill.nl voor meer informatie over die stichting.

Foto: Dedemsvaart in Beeld

Zaterdag 6 augustus wordt in samenwerking met de Dedemsvaartse ijsvereniging Sluis 6-7 een recreatieve skatetocht georganiseerd als onderdeel van de Dedemsvaria Feestweek. Er worden verschillende routes uitgezet die door de mooie landelijke omgeving van Dedemsvaart voeren. Start en finish bij de Markthal. Het evenement vindt plaats onder auspiciën van de KNSB. 
Deelname is op eigen risico en deelnemers dragen verplicht een helm.
Er wordt ook een kidstocht georganiseerd.

Het parcours is vlak met weinig verkeer en er wordt gereden op glad asfalt en betonfietspaden. De Dedemsvaria Univé skatetoertocht is een individuele en gepijlde tocht. De deelnemer (m/v) rijdt in eigen tempo en kan zelf rustpauzes inlassen. Dat kan onderweg, maar ook bij het gezellige start- en finishpunt op de Markt. Daar wordt ook een versnapering uitgedeeld en kan de dorst worden gelest.

Iedereen die skaten leuk vindt, wordt van harte uitgenodigd om zaterdag 6 augustus 2016 mee te skaten. Ook steppers zijn welkom. Aanmelden/inschrijven kan vanaf 27 juli aanstaande op www.dedemsvaria.nl of op de dag zelf vanaf 09.00 uur. Er kan gestart worden van 10.00 uur tot 11.00 uur. De skaters/steppers dienen zich uiterlijk om 14.30 uur weer af te melden. Contactpersoon voor dit evenement is René Hemme. Email: rene.hemme@gmail.com

Kijk op https://knsb.nl/inline-skaten/skatetoertochtkalender en/of www.dedemsvaria.nl voor meer informatie.

Tijdens de Dedemsvaria van 2016 wordt voor de derde keer een gezellige amateur Crea & Hobby Fair georganiseerd en wel op vrijdag 5 augustus 2016. Voor alle hobbyisten die iets leuks maken en dat uit willen dragen, staat een kraam van 4 meter ter beschikking. Er is ruimte voor creatieve ideeën zoals workshops, zodat bezoekers ook zelf aan de slag kunnen. Voorwaarde voor de gratis kraam is wel dat de hobbyist niet ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel.

Hobbyisten die wel een K.v.K. inschrijving hebben zijn ook van harte welkom. Van hen vraagt de organisatie per kraam echter een vergoeding van € 35,00 voor de huur van die kraam.

De Fair vindt plaats in het centrum van Dedemsvaart vanaf 13.00 uur en duurt tot 21.00 uur. Voor meer informatie kunt u bellen met de secretaris van de Stichting Dedemsvaart. Het telefoonnummer is: 06-13224578 (Meggie Zennipman).

Geïnteresseerden voor een plaats op de Crea en Hobby Fair kunnen een inschrijfformulier aanvragen door een email te sturen naar hobbyfair@dedemsvaria.nl  

06-03-2016 21:37
De Rozentrio's zijn gekozen

Maar liefst acht minitrio's hadden zich opgegeven en het was dan ook niet zo verwonderlijk dat praktisch alle stoelen in de theaterzaal bezet waren. Op speelse wijze werden de kandidaten aan het publiek voorgesteld door presentator Maikel van Marle. De 'prestaties' werden beoordeeld door een jury.Tijdens de presentatie maakte de voorzitter een dansje en liet de heer Alle Jan Pijlman zich valkundig vloeren. Uiteindelijk werd het trio Juliëtte Nuvelstijn, Chantal Stroeve (mini Rozenkoningin) en Kristel Pijlman gekozen tot het mini Rozentrio 2016.

Na de kroning van de nieuwe mini Rozenkoningin moest uit drie aangemelde trio's het nieuwe rozentrio 2016 gekozen worden. Het trio Merel de Vries, Amber Otter en Sharon Luiten won de 'battle'. Merel wordt de Rozenkoningin; Amber en Sharon worden haar Hofdames. Zie hier een impressie van de spannende verkziezingsavond.

Dedemsvaria 2016 is van 1 tot en met 6 augustus.

Tot 1 februari jl. hebben belangstellenden de gelegenheid gehad om zich bij het Dedemsvaria bestuur te melden als kandidaat voor het Minitrio of het Rozentrio 2016. Vorig jaar was Miron Hulleman Rozenkoningin en haar nichten Ilona Postma en Amber Hulleman waren haar Hofdames. Voor het eerst werd toen ook een Minitrio gepresenteerd. Floor Weegenaar werd mini Rozenkoningin en haar zus Lotte en hun beste vriendin Marilou van de Wetering werden de mini Hofdames. Zaterdagavond 5 maart wordt bekend wie hen gaat opvolgen. Dit jaar wordt Dedemsvaria georganiseerd van 1 tot en met 6 augustus.

De verkiezing van het Minitrio en het Rozentrio 2016 vindt plaats in de theaterzaal van de Baron. Iedereen is van harte welkom om daarbij aanwezig te zijn. De ontvangst is vanaf 19.00 uur, waarna om 19.30 uur een begin wordt gemaakt met de verkiezing van het Minitrio. Verwacht wordt dat de namen van het minitrio omstreeks 20.45 uur bekend gemaakt kunnen worden. Direct daarna is de verkiezing van het Rozentrio. De namen van de opvolgers van Miron, Ilona en Amber zullen omstreeks 22.15 uur bekend worden. 

De kandidaten krijgen een aantal vragen voorgelegd en moeten enkele opdrachten uitvoeren. Één en ander wordt beoordeeld door het bestuur en een vakjury. Aan de hand van een totaalscore wordt uiteindelijk bepaald welke trio's de gezichten van de 45e editie van de Dedemsvaria gaan worden.
Foto: Studio Marieke

Archief weergeven.

Share |