Welkom op de Dedemsvaria

De Dedemsvaria feestweek is ieder jaar Dedemsvaarts grootste feest. De Dedemsvaria is ieder jaar in week 31, dit jaar is dat van maandag 1 augustus tot en met zaterdag 6 augustus.


De belangrijkste programma onderdelen zijn de waterspelen, de braderie, de kermis, het spuitvoetbal, de autorodeo en de kinderdag.

Afgelopen jaren is de Varia Run weer terug op het programma. De agrarische dag was de afgelopen 2 jaren een succes en krijgt in 2015 weer een vervolg. Daarnaast komt er een vervolg op de BBQ op maandagavond. Daarnaast zijn er een aantal nieuwe waterspelen, waaronder het spijkerbroek hangen. Daarnaast nodigt wij iedereen met talent uit om dit preseteren tijdens het open podium in de tent. 

 
Vorig jaar was er voor het eerst een demonstratie met modelvliegtuigen, ook dit jaar staat dat op het programma. Daarvoor hebben wij al een hoop aanmeldingen ontvangen. Dit zal aangevuld worden met een race tussen radiografische bestuurbare auto's. 
 
Op zaterdag gaan we in samenwerking met United By Music op zoek naar het meest musicale talent van Noord Nederland is 'Meer dan Muziek'.
 

Nieuwsberichten

Voor de tweede keer dit jaar wordt door het Dedemsvaria bestuur een persconferentie belegd. Die gaat plaatsvinden op dinsdagavond 5 juli in MFC de Baron. De aanvang is 19.00 uur.

De laatste nieuwtjes met betrekking tot het Dedemsvaria programma komen aan de orde en ook de nieuwe bestuursleden Niek Wouda en Jermain van 't Zand worden gepresenteerd.

Niet alleen de pers, maar ook andere belangstellenden zijn van harte welkom bij de persconferentie in de Baron.

24-06-2016 22:03
Muziek Programma

Tijdens de 45e editie van de Dedemsvaria kunnen de bezoekers weer volop van (live) muziek genieten. Samen met de horecapartners Henk Brand, Frits van 't Zand en de familie de Wagt heeft Dedemsvaria bestuurslid Pieter Brouwer de invulling van het muziekprogramma geregeld.

Woensdagavond 3 augustus wordt in de feesttent een zogenaamd open podium georganiseerd met de Dedemsvaartse coverband “Empire”. Zangers, zangeressen en muzikanten kunnen zich via www.dedemsvaria.nl opgeven om deel te nemen aan het laagdrempelige open podium.

Donderdagmiddag  speelt de 6-koppige countryband “Stoney” in de feesttent en 's avonds staat de formatie “Spinrock” met frontvrouw Sabine Uitslag op het podium. De blonde Sabine is voormalig lid van de Tweede Kamer (CDA).

Rocken en (mee)zingen

Vrijdagmiddag spelen “The Boogie Dogs” lekkere rock and roll à la Jerry Lee Lewis. 's Avonds kunnen de bezoekers aan de Dedemsvaria genieten van entertainment op topniveau met de zevenmans formatie “JetSet Live”. Op de website van deze band lazen wij het volgende: 'Outfits, uitstraling, repertoire en podiumpresentatie zijn tot in de puntjes verzorgd. Dit alles aangevuld met een live VJ-beelden op LED screen. Kortom een genot om naar te kijken'.   

'De slotavond op zaterdag wordt ingevuld door de “Ik hou van Holland”-band. Wij verwachten dat dit een groots Hollands meezingfestijn gaat worden', aldus Pieter Brouwer. De twee pauzes van de band worden ingevuld door een Radio NL DJ die ook een aantal “hebbedingetjes” aan het publiek gaat geven. Pieter: 'In de aanloop naar de Dedemsvaria krijgen wij reclamespots op Radio NL'.

Foto: Leon van Marle

De Dedemsvaria autorodeo is al bijna 15 jaar een vast en gewaardeerd programma onderdeel. Dit jaar wordt de rodeo gehouden op zaterdag 6 augustus. De aanvang is 13.00 uur. Er wordt gereden in verschillende klassen. De auto's worden op motorinhoud ingedeeld. Inschrijven kan woensdag 29 juni om 19.00 uur in Grand Café 't Dorp in Dedemsvaart.

De rodeo is al lang niet meer het domein van ijzeretende mannen, ook vrouwen draaien hun rondjes mee. De toeschouwers krijgen bijna vier uur lang spektakel voorgeschoteld. De auto’s worden in de morgen gekeurd, voor velen is het daarna de laatste hand leggen aan de auto, alsvorens de arena te betreden. Deelname is mogeijk vanaf 16 jaar, met toestemming van ouders/verzorgers. Deelname is altijd op eigen risico.

Geen budget voor een formule 1 auto, maar toch auto sport ervaring op doen? Twijfel niet en schrijf je 29 juni om 19.00 bij ‘t Dorp in voor de autorodeo.

Foto: Leon van Marle

Vrij snel nadat maandagavond 1 augustus de (mini) Rozenkoningin is gekroond en de kinderen de ballonnen het luchtruim in hebben laten vliegen, worden in de Julianastraat de renners weggeschoten die deelnemen aan de wielerronde van Dedemsvaart. De wielerronde is één van de terug gekeerde onderdelen uit vroegere Dedemsvaria feestweken.

Het wordt een wedstrijd voor licentiehouders (sportklasse en amateurs) die een parcours van in totaal 70 kilometer moeten afleggen. Vanaf 19.30 uur gaan de renners het parcours verkennen, waarna om 20.00 uur het startschot zal klinken. Na de start zetten de renners via de Tuinstraat, Judith van Marlelaan, de Tjalk, Schuttevaer en Langewijk weer koers richting de Julianastraat.

De wedstrijd wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met de Hardenberger Wieler Vereniging (HWV). Het Flater Pretorkest zorgt voor de vrolijke en opzwepende noten nabij de start en finishplaats.

Van oudsher wordt de Dedemsvaria Feestweek gekenmerkt door de vele feestelijke momenten. Er worden echter ook sportieve en prestatiegerichte activiteiten georganiseerd. Één daarvan is de Vrieling Varia Run. Je eerst lekker in het zweet werken om daarna, onder het genot van een drankje en live muziek, de avond af te sluiten op het gezamenlijke horecaplein. Dat is het idee van de Vrieling Varia Run. Inschrijven voor dit sportieve evenement is vanaf heden weer mogelijk.

Foto: Dedemsvaart in Beeld

Over een mooi parcours kunnen de 5 en 10 kilometer lopers (m/v) dinsdagavond 2 augustus een door de atletiekunie gecertificeerd rondje door de straten van Dedemsvaart lopen. Start en finish is bij de Baron, het markante multifunctionele centrum aan de Julianastraat. De Bambino-run en de G-run (500 meter) starten om 18.30 uur. De 1.000 meter lange Kids-Run begint om 18.45 uur. De deelnemers aan de business- en de recreatierun over 5 en de 10 kilometer worden om respectievelijk 19.00 uur en 20.00 uur weggeschoten. Het parcours is dit jaar officieel ingemeten door de atletiekunie. De exacte afstanden zijn 5.055,04 meter voor de 5 kilometer en 10.110,07 meter voor de 10 kilometer.

Inschrijven
Inschrijven voor de 4e editie van de Vrieling Varia Run is mogelijk tot en met 1 augustus 2016. Het inschrijfformulier is te vinden op www.variarun.nl.Op dinsdag 2 augustus is inschrijving voor de Bambino-, de Kids- of de G-run nog mogelijk tussen 16.00 en 17.30 uur.

De baten van de run komen ten goede aan de Stichting Still. Zie www.stichtingstill.nl voor meer informatie over die stichting.

Foto: Dedemsvaart in Beeld

Archief weergeven.

Share |