rssFeed

Nieuwsarchief

Wielerronde van Dedemsvaart

Dit jaar staat de ronde van Dedemsvaart geprogrammeerd op dinsdag 1 augustus. Start en finish in de Julianastraat. Vanaf de start rijden de wielrenners via Wisseling, Hoofdvaart, Molstraat de Tjalk, Schuttevaer en Langewijk weer richting de Julianastraat. Een rondje met een lengte van 2,2 kilometer.

Het startschot voor de licentiehouders wordt om 19.30 uur gegeven. De licentiehouders rijden die avond 61,6 kilometer. De wieleravond begint om 18.00 uur met de zogenaamde dikke banden race. De 7 t/m 10 jarigen rijden 2,2 kilometer en de 11 en 12 jarigen 4,4 kilometer. De jeugd kan zich op de dag van de wielerronde – dus op dinsdag 1 augustus – als deelnemer inschrijven bij multifuctioneel centrum de Baron.

Om 18.30 uur is de start van de zogenaamde 'Funklasse', een klasse bestemd voor de niet licentie wielrenner. De coureurs in de Funklasse moeten 15,4 kilometer afleggen. Inschrijven voor de Funklasse kan via www.dedemsvaria.nl

Vrijwilligers
Het Dedemsvaria roept vrijwilligers op die als vlaggenist een steentje bij willen dragen aan de veiligheid van de wielrenners. Aanmelden kan door een email te sturen naar stefan@dedemsvaria.nl

Ook voor andere activiteiten tijdens de Dedemsvaria feestweek zijn vrijwilligers zeer welkom. Aanmelden kan door een email te sturen naar info@dedemsvaria.nl

Voor de tweede achtereenvolgende keer mogen jongens en meisjes uit de groepen 3 tot en met 8 van de basisschool zich opgeven om mee te bouwen aan het Dedemsvaria Timmerdorp. Vanaf dinsdag 1 augustus mag gebouwd worden in groepjes van 3 tot maximaal 6 personen. Ook individuen kunnen zich opgeven.  Deelname is gratis. Opgeven kan via de website www.dedemsvaria.nl . Geadviseerd wordt om dat zo snel mogelijk te doen, want vol = vol.

De poort van het bouwterrein gaat 1 augustus om 10.00 uur open. Deelnemers kunnen zich dan melden bij het team van de burgemeester van het Timmerdorp. Met je groepje krijg je dan een eigen bouwkavel van 5 bij 5 meter toegewezen. Op de openingsdag en de dag erna is het bouwterrein geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Woensdag worden er pannenkoeken gegeten en reiken de Rozentrio's de prijzen uit. Na de prijsuitreiking is het terrein geopend voor (groot)ouders en verzorgers. Vrijdag wordt het timmerdorp weer afgebroken.

Begeleiding

Het idee achter de activiteit is dat kinderen hun eigen dorp timmeren en zorgen dat het schoon blijft. Er is professionele begeleiding en de EHBO is gedurende het gehele evenement aanwezig. 'Bij slecht weer zal er vanuit de tent gewerkt worden aan de inrichting (tafeltjes en stoeltjes) van de palletwoningen', vertelt Peter van der Bent.

De organisatie heeft een beperkt aantal hamers beschikbaar. 'Wij raden de deelnemers aan om zelf gereedschap – bijvoorbeeld hamer en nijptang – van huis mee te nemen', zegt Peter. Drinken, snoep en fruit is dagelijks te koop met echt dorpsgeld, te weten de “Spieker”. Peter: 'Dit dorpsgeld en de werkbadge ontvangen de kinderen bij de opening van het timmerdorp'. De deelnemers worden verzcoht om geen gympen aan te trekken, maar degelijke werkschoenen. 'Ook adviseren wij om bij warm weer een pet of hoed te dragen en om een lunchpakket mee te nemen naar de bouwplaats', besluit Peter.

Van oudsher wordt de Dedemsvaria gekenmerkt door een  gevarieerd aanbod van sportieve activiteiten. Maandagavond 31 juli  – direct na de kroning van de (mini) Rozenkoningin – staat de lustrumeditie van de Vrieling Varia Run op het programma. Een dag later wordt de wielerronde van Dedemsvaart georganiseerd en zaterdag 5 augustus begint om 13.00 uur de spectaculaire autorodeo.

Woensdag 28 juni kunnen autosportliefhebbers zich om 19.00 uur in Grandcafé 't Dorp laten inschrijven voor de autorodeo. Deelname aan de autorodeo is mogeijk vanaf 16 jaar, maar dan uitsluitend met toestemming van ouders/verzorgers.  Deelname is altijd op eigen risico.

 

Het inschrijfformulier voor de Vrieling Varia Run is te vinden op www.variarun.nl. Op genoemde website is ook te lezen wanneer de inschrijving sluit.

Over een door de atletiekunie gecertificeerd parcours kunnen de 5 en 10 kilometer lopers (m/v) hun rondjes lopen. Start en finish is bij de Baron, het multifunctionele centrum aan de Julianastraat. De 5 en 10 kilometer lopers starten tegelijkertijd, te weten om 20.00 uur. Door de certificering zijn de exacte afstanden 5.055,04 meter voor de 5 kilometer en 10.110,07 voor de 10 kilometer.  De Bambino-run (500 meter) voor kinderen t/m 6 jaar start om 19.30 uur en de 1.000 meter lange Kids-run – voor kinderen van 7 t/m 12 jaar – om 19.45 uur.  

Het Dedemsvaria bestuur heeft Duchenne Heroes aangewezen als het nieuwe goede doel waaraan een bedrag gedoneerd gaat worden.

De Heroes zetten zich enthousiast in voor hoop op beter voor kinderen met de spierziekte Duchenne. Als je met Duchenne Spierdystrofie wordt geboren, dan breken je spieren langzaam af en word je steeds minder sterk. Duchenne komt vooral voor bij jongens. 'Wij hopen een mooi bedrag te kunnen doneren aan dit goede doel', zegt Maikel van Marle.

Vorig jaar ontving de heer Henk Brink van de Stichting Vecht voor Jeugd een cheque van 400 euro uit handen van de voorzitter van de Dedemsvaria.  

24-03-2017 20:54
De jeugd heeft de toekomst

Tijdens de Dedemsvaria worden gewoonlijk veel activiteiten georganiseerd. Van sportieve evenementen tot gezellig vermaak voor inwoners èn toeristen. Daarnaast is er o.a. een speciale kinderdag (woensdag) en ook wordt voor de jeugd het timmerdorp georganiseerd. Het bestuur wil dit jaar extra aandacht voor de oudere jeugd.

'Iets leuks voor hen organiseren is absoluut een uitdaging', zegt bestuurlid Niek Wouda. 'Maar waarom zouden wij iets voor ze bedenken in plaats van samen met de jongeren iets bedenken?', vraagt Niek zich af. Het Dedemsvaria bestuur en jongerenwerker Ruben Drost hebben de handen ineen geslagen en zij zijn nu op zoek naar jongens en meiden in de leeftijdscategorie 12-18 jaar die in nauwe samenwerking met het bestuur een activiteit willen organiseren voor hun leeftijdsgenoten. Aanmelden kan via niek@dedemsvaria.nl

De Dedemsvaria Feestweek is dit jaar van maandag 31 juli tot en met zaterdag 5 augustus.

Share |