Download nu de Dedemsvaria- App

Ooit de weg kwijt geweest tijdens de Dedemsvaria, of te laat geweest bij een programma onderdeel dat je niet mocht missen omdat je buurman een nat pak ging halen? Dat is verleden tijd. Je kan nu via iOs (I- Phone-I-Pad) en de Google Play Store de Dedemsvaria app downloaden. 

Daarin vind je het gehele programma, achtergrond informatie en een interactieve plattegrond.

Waterpunt voor de Varia Run

Vlak voor de Dedemsvaria 2013 hadden we kort het idee om een Dedemsvaria App te laten maken. Echter niemand binnen het bestuur had hier enige kennis van. Verwacht werd dat de kosten voor een eigen app nogal hoog zouden zijn. Het idee werd in de ijskast gezet, totdat....

Peter opzoek moest naar een waterpunt voor de Varia Run. Het was die dag erg warm en om de topprestatie van de deelnemers optimaal te kunnen faciliteren was een waterpunt geen luxe. Peter belde bij een willekeurig huis aan. De mevrouw die open deed vond het geen probleem als wij gebruik zouden maken van haar buitenkraan. Ze wist niet hoe deze werkte en vroeg Peter terug te komen als haar man (Christiaan) terug was.

Nadat deze terug was werd het water aangesloten. Peter wilde snel terug om alles verder te installeren. Tot dat Christiaan aan Peter vroeg waarom de Dedemsvaria geen app had. Hij liep maandagavond in de Julianastraat en vroeg zich af of er nog iets te doen was in de feesttent. Helaas was hij zijn programma boekje vergeten. Peter gaf aan dat het bestuur daar geen kaas van had gegeten. Christiaan zelf gelukkig wel. En bood zijn hulp aan. 

Samen met Christiaan hebben wij deze mooie app opgezet. Deze is later uitgebreid met een interactieve plattegrond van Dreammaps.

 

De eerste Dedemsvarie-krant uit 1971 en moderne variant van deze tijd, de "Dedemsvaria-app."

Share |