Welkom op de Dedemsvaria

De Dedemsvaria feestweek is ieder jaar Dedemsvaarts grootste feest en wordt altijd in week 31 georganiseerd. Dit jaar van maandag 30 juli tot en met zaterdag 4 augustus. Belangrijke programma onderdelen zijn de waterspelen met o.a. het spijkerbroek hangen, de braderie, de kermis, het spuitvoetbal, de autorodeo en de kinderdag. Door de jaren heen – dit jaar wordt de Dedemsvaria voor de 47e keer georganiseerd – is het activiteitenaanbod onveranderd gevarieerd.

Voor de laatste nieuwtjes over de Dedemsvaria verwijzen wij u graag naar onze website www.dedemsvaria.nl of onze facebookpagina www.facebook.com/dedemsvaria of de Dedemsvaria-app. De Dedemsvaria-app kunt downloaden via iOs en de Google Play store. In de app vindt u het gehele programma, achtergrondinformatie en een interactieve plattegrond.

Nieuwsberichten

Donderdag 15 februari was de laatste dag dat clubs zich in konden schrijven voor de Rabobank Clubkas Campagne en zodoende één van de clubs worden waaraan – in totaal – 150.000 euro gedoneerd gaat worden. De hoogte van het uiteindelijke bedrag per club wordt bepaald door de leden van Rabobank Vaart en Vechtstreek.

Lees meer

Nieuwe Rozentrio's bekend gemaakt

In de goedgevulde Troonzaal van de Baron moesten de kandidaat Rozentrio's vrijdagavond onder leiding van presentator Niek Wouda de “strijd” met elkaar aangaan om de begeerde kroontjes en sjerpen in de wacht te slepen. Twee trio's hadden zich aangemeld om Rozentrio 2018 te worden. Voor het mini Rozentrio hadden zich vier trio's aangemeld.

Lees meer

Vrijdag 16 februari vindt in MFC de Baron de verkiezing van de nieuwe trio's plaats. Iedereen is hartelijk welkom om daarbij aanwezig te zijn. De avond begint om 20.00 uur met een inloop vanaf 19.30 uur.

Om 20.00 uur wordt begonnen met het voorstellen van de nieuwe bestuursleden, te weten Dylan Dankelman en Sjors de Bruijn.

Lees meer

Ook dit jaar wil het Dedemsvaria bestuur met de buurtbewoners om de tafel voor een evaluatie van de 46e editie van de feestweek. 'Wij zijn erg benieuwd naar de ervaringen van die buurtbewoners', aldus voorzitter Maikel van Marle. 'Wij willen graag weten of de buurtbewoners overlast hebben ervaren, hoe de communicatie is verlopen, enzovoort. Ook zijn wij benieuwd naar hun mening over de nieuwe tentopstelling'. De evaluatie wordt georganiseerd op 21 september in brasserie de Corner en begint om 20.00 uur. Aanmelden via info@dedemsvaria.nl

 'Op een nog te bepalen moment gaat het bestuur nog een avond organiseren waar iedereen zijn of haar mening kan en mag geven over alles wat met de Dedemsvaria te maken heeft', besluit Van Marle.

Lees meer
16-07-2017 20:49
Nog 2 weken!

Met de start van de Dedemsvaria gaat maandagavond 31 juli vanuit de Corner de zender Varia FM de ether in. Als de uitzendingen 's avonds om 21.00 uur stoppen, dan gaat het feest nog even door in de tot Hollands café omgebouwde biljartzaal van de Corner. De radiouitzendingen zijn te volgen op 107.8 FM.

Woensdagmiddag 2 augustus is er in de Baron bingo voor senioren. Er worden 10 rondes gespeeld en er zijn mooie prijzen te winnen.

Vrijdag 4 augustus staat de rijwielpuzzeltocht door onze omgeving op het programma. De start is tussen 10.00 en 11.30 uur in de feesttent. De prijsuitreiking staat gepland tussen 14.30 en 15.00 uur.

Op de laatste Dedemsvariadag gaat om 14.00 uur de toertocht voor mensen met een beperking van start in de Julianastraat. Vanuit Dedemsvaart vertrekt de stoet richting Hardenberg om via Bergentheim, Vroomshoop, Den Ham en Ommen weer terug te keren in Dedemsvaart. De door motorrijders begeleide colonne zal omstreeks 16.00 uur terug zijn in Dedemsvaart.

Het bestuur van de Dedemsvaria laat nog weten dat verreweg de meeste activiteiten gratis toegankelijk zijn. 'Voor het eindfeest op zaterdagavond bedraagt de entree echter 5 euro per persoon. Die toegangsprijs vragen wij om het risico dat wij als vrijwilligersorganisatie lopen, af te dekken', aldus voorzitter Maikel van Marle.

In de komende editie van de Dedemsvariakrant staat het gehele programma vermeld. Ook via de Dedemsvaria website en de Dedemsvaria app wordt men op de hoogte gehouden van alle Varia activiteiten.

Lees meer

Archief weergeven.

Share |