03-07-2016 19:37

Dedemsvaria Timmerdorp

Voor de jeugd van 6 t/m 13 jaar begint maandag 1 augustus om 17.00 uur een nieuwe activiteit. Dedemsvaria Timmerdorp gaat dan van start met het “veroveren” van een bouwkavel van circa 5 bij 5 meter en het verzamelen van bouwmateriaal. Ook kan die avond tot 21.00 uur een begin worden gemaakt met de bouw van een zelf ontworpen “palletwoning”. Er mag gebouwd worden in groepjes van drie tot – maximaal – acht personen. Ook individuen kunnen zich opgeven; de organisatie stelt dan een groepje samen. Deelname is gratis. Opgeven kan via de website http://www.dedemsvaria.nl/Inschrijvingen. Geadviseerd wordt om dat zo snel mogelijk te doen, want vol = vol.

Het timmerdorp is verder geopend op dinsdag en woensdag en wel van 10.00 tot 17.00 uur. De woensdag wordt afgesloten met pannenkoeken eten en de prijsuitreiking. Na de prijsuitreiking is het terrein geopend voor ouders/verzorgers en voor opa's en oma's die de bouwwerken willen bewonderen. Vrijdag wordt het timmerdorp weer afgebroken.

Begeleiding
Het idee achter de activiteit is, dat kinderen hun eigen dorp timmeren en zorgen dat het schoon blijft. Organisator Peter van der Bent: 'Wij zorgen voor professionele begeleiding en de EHBO is gedurende het gehele evenement aanwezig. Bij slecht weer zal er vanuit een tent gewerkt worden aan de inrichting van de “palletwoning”. Er kunnen dan bijvoorbeeld tafeltjes en stoeltjes worden gemaakt'. De organisatie heeft een beperkt aantal hamers beschikbaar. 'Wij raden aan om zelf gereedschap – bijvoorbeeld hamer en nijptang – van huis mee te nemen', zegt Peter. Bij de aanmelding of de opening van het timmerdorp krijgen de kinderen een naambadge en spijker- oftewel spiekergeld. Dat spiekergeld wordt gratis aan de deelnemende kinderen verstrekt en kan alleen in het timmerdorp verzilverd worden. Fruit, drinken en andere lekkernijen zijn dagelijks te koop in het timmerdorp.  

Share |