16-07-2016 22:30

Feestweek mede dankzij de vrijwilligers   

Het programma voor 2016 is gereed en de Dedemsvariakrant is nagenoeg klaar om gedrukt te worden. Maandag 1 augustus gaat de feestweek officieel van start met de kroning van de Rozenkoningin Merel en mini Rozenkoningin Chantal. Vóór die tijd moeten de puntjes op de I zijn gezet teneinde alles vlekkeloos te laten verlopen. Het Dedemsvariabestuur krijgt daarbij de hulp van van vrijwilligers. Het bestuur streeft naar een zo groot mogelijke “crew” zodat een vrijwilliger maximaal drie uur bij een activiteit hoeft te assisteren. Hoe meer vrijwilligers, hoe beter dus.

Gezocht worden nog vrijwilligers die assisteren bij de Vrieling Varia Run (o.a. fruit uitdelen en chips verzamelen) en bij de agrarische dag. Ook bij opbouw- en afbraakactiviteiten is hulp zeer welkom. Onder het motto “voor Dedemsvaart, door Dedemsvaart” worden vrijwilligers vriendelijk verzocht zich te melden via info@dedemsvaria.nl

“Koninklijk”
Rozenkoningin Merel en mini Rozenkoningin Chantal en de hofdames Amber, Sharon, Juliëtte en Kristel nemen maandagavond 1 augustus bij de Vituskerk plaats in een  fraaie Landauer die door twee Gelderse paarden wordt getrokken. Op de bok van de landauer zitten – geheel in stijl – Aart van den Heuvel (koetsier) en zijn vrouw Grietje (groom) van het Dedemsvaartse bedrijf Koetsenverhuur Van Den Heuvel. Om 18.40 uur vertrekt de “koninklijke” koets bij de RK kerk om daarna via de Schuttevaer – omstreeks 18.45 uur passeert de koets de van Dedem Marke –  de Tjalk, Molstraat en Hoofdvaart naar de feesttent in de Julianastraat te rijden waar de kroning plaats zal vinden en het officiële startsein voor de 45e Dedemsvaria wordt gegeven.

Verkeershinder
Na de kroning wordt om 20.00 uur het startschot gegeven voor de wielerronde van Dedemsvaart. Start en finish nabij de Baron. Via Tuinstraat en de Markt gaan de wielrenners richting de Judith van Marlelaan om daarna via de Tjalk, Schuttevaer en Langewijk weer richting de Baron te fietsen. Vanaf 19.00 uur wordt het parcours afgesloten waardoor er enige verkeershinder kan ontstaan. 

Verkeershinder zal er dinsdagavond ook zijn gedurende de Vrieling Varia Run en wel tussen 18.00 uur en 21.30 uur. Tijdens de sportieve evenementen zullen verkeersregelaars het verkeer in goede banen leiden en hun best doen om het verkeer zoveel mogelijk doorgang te laten vinden.

Share |