03-08-2016 11:30

Via Dedemsvaart naar Rio!

Dinsdag staat bekend als de sportieve dinsdag van de Varia, overdag presenteren allerlei Dedemsvaartse (sport)verenigingen zich in Julianastraat, waarbij de sport ook geprobeerd kon worden. Zo presenteerde de muziekvereniging Jubal zich, maar ook de korfbal en de schietvereniging waren aanwiezig. Maar daarnaast stond ook het eerste waterspel op het programma, touwslingeren. De deelnemers sprongen van een stijger 6m boven het water om het verste over het water van de Dedemsvaart te slingeren. 

Wie van een frikandel eten houdt, kon dinsdagavond bij Snackbar Karst aanschuiven om binnen 20min zoveel mogelijk frikandellen op te eten. Markus Biedermann won de wedstrijd, het lukte Markus om 12 frikandelen op te eten binnen de 20 min. 

© Dedemsvaart in vogelvlucht

klik voor meer 

Naast de aanwezigheid van Dedemsvaartse sportverenigingen in de Julianastraat, konden de bezoekers in de Baron strijden om mooie prijzen bij de bingo van de Venekloeten.

© Wim Moddejongen

 
Om 14:00 stond dan het eerste waterspel op het programma, in 2 groepen slingerden de jeugd onder de 16 jaar en boven de 16 jaar van een 6m hoge steiger over de Vaart. Diego Kock won bij de jeugd onder de 16 jaar met bijna 80cm verschil van Armind Slingerland en Stan Peters. Bij de jeugd boven de 16 jaar moesten Keenan Heusdens en Jos Vogelzang de eer en de eerste prijs aan Erwin de Jong laten.

Op hetzelfde moment ging verschillende teams de strijd aan tijdens een potje Bubble voetbal. In een grote opblaasbal gepakt maakten de deelnemers mooie goals en salto's, aan het einde van het korte toernooi ging het team "de Buuren" er met de eerste prijs vandoor!

Iets na 18:00 verzamelden de volgende groep sporters zich in de Julianastraat, voor de vierde editie van de Vrieling Adviesgroep Varia Run. De vierde editie kende, ondanks de motregen, een record van dik 500 deelnemers. Zoals altijd gingen de kinderen van start voor hun wedstrijd over 500m/1000m en volgende de oudere jeugd voor de 5km en 10km. 
De Vrieling Adviesgroep Varia Run kende op 5km voor het eerst in de geschiedenis een vrouwelijke winnaars (in 15:44), Sarah Lahti liep de Vrieling Adviesgroep Varia Run als laatste voorbereiding op de Olympische 10km van vrijdag 12 augustus. Jesper van der Wielen won de 10km in 30min en 16sec, wat een nieuw parcour record is. 


© Dedemsvaart in Beeld


© Dedemsvaart in Beeld

Zie meer foto's en beelden via:
Dedemsvaart in Beeld
Dedemsvaart in vogelvlucht
Wim Moddejongen

Share |