rssFeed

Nieuwsarchief

In de nacht 2 op 3 augustus werd Dedemsvaart opgeschrikt door een steekincident met dodelijke afloop. Hoewel dit steekincident los staat van de Dedemsvaria, is het bestuur van Dedemsvaria geschrokken. Wij leven mee met de familie van het slachtoffer en wensen de familie veel sterkte de komende periode.

 

Donderdag 15 februari was de laatste dag dat clubs zich in konden schrijven voor de Rabobank Clubkas Campagne en zodoende één van de clubs worden waaraan – in totaal – 150.000 euro gedoneerd gaat worden. De hoogte van het uiteindelijke bedrag per club wordt bepaald door de leden van Rabobank Vaart en Vechtstreek.

Nieuwe Rozentrio's bekend gemaakt

In de goedgevulde Troonzaal van de Baron moesten de kandidaat Rozentrio's vrijdagavond onder leiding van presentator Niek Wouda de “strijd” met elkaar aangaan om de begeerde kroontjes en sjerpen in de wacht te slepen. Twee trio's hadden zich aangemeld om Rozentrio 2018 te worden. Voor het mini Rozentrio hadden zich vier trio's aangemeld.

Vrijdag 16 februari vindt in MFC de Baron de verkiezing van de nieuwe trio's plaats. Iedereen is hartelijk welkom om daarbij aanwezig te zijn. De avond begint om 20.00 uur met een inloop vanaf 19.30 uur.

Om 20.00 uur wordt begonnen met het voorstellen van de nieuwe bestuursleden, te weten Dylan Dankelman en Sjors de Bruijn.

Ook dit jaar wil het Dedemsvaria bestuur met de buurtbewoners om de tafel voor een evaluatie van de 46e editie van de feestweek. 'Wij zijn erg benieuwd naar de ervaringen van die buurtbewoners', aldus voorzitter Maikel van Marle. 'Wij willen graag weten of de buurtbewoners overlast hebben ervaren, hoe de communicatie is verlopen, enzovoort. Ook zijn wij benieuwd naar hun mening over de nieuwe tentopstelling'. De evaluatie wordt georganiseerd op 21 september in brasserie de Corner en begint om 20.00 uur. Aanmelden via info@dedemsvaria.nl

 'Op een nog te bepalen moment gaat het bestuur nog een avond organiseren waar iedereen zijn of haar mening kan en mag geven over alles wat met de Dedemsvaria te maken heeft', besluit Van Marle.

16-07-2017 20:49
Nog 2 weken!

Met de start van de Dedemsvaria gaat maandagavond 31 juli vanuit de Corner de zender Varia FM de ether in. Als de uitzendingen 's avonds om 21.00 uur stoppen, dan gaat het feest nog even door in de tot Hollands café omgebouwde biljartzaal van de Corner. De radiouitzendingen zijn te volgen op 107.8 FM.

Woensdagmiddag 2 augustus is er in de Baron bingo voor senioren. Er worden 10 rondes gespeeld en er zijn mooie prijzen te winnen.

Vrijdag 4 augustus staat de rijwielpuzzeltocht door onze omgeving op het programma. De start is tussen 10.00 en 11.30 uur in de feesttent. De prijsuitreiking staat gepland tussen 14.30 en 15.00 uur.

Op de laatste Dedemsvariadag gaat om 14.00 uur de toertocht voor mensen met een beperking van start in de Julianastraat. Vanuit Dedemsvaart vertrekt de stoet richting Hardenberg om via Bergentheim, Vroomshoop, Den Ham en Ommen weer terug te keren in Dedemsvaart. De door motorrijders begeleide colonne zal omstreeks 16.00 uur terug zijn in Dedemsvaart.

Het bestuur van de Dedemsvaria laat nog weten dat verreweg de meeste activiteiten gratis toegankelijk zijn. 'Voor het eindfeest op zaterdagavond bedraagt de entree echter 5 euro per persoon. Die toegangsprijs vragen wij om het risico dat wij als vrijwilligersorganisatie lopen, af te dekken', aldus voorzitter Maikel van Marle.

In de komende editie van de Dedemsvariakrant staat het gehele programma vermeld. Ook via de Dedemsvaria website en de Dedemsvaria app wordt men op de hoogte gehouden van alle Varia activiteiten.

Touwslingeren, boegspriet lopen en fiets 'm d'r in zijn waterspelen die al vele jaren op het Dedemsvaria programma staan. Dat is dit jaar niet anders. Het bestuur heeft dit jaar ook enkele nieuwe en spectaculaire waterspelen aan het programma toegevoegd. Vrijdag 4 augustus wordt er een survival met diverse hindernissen en opdrachten georganiseerd op de vaart.

Zaterdag wordt dezelfde survivalbaan gebruikt voor de waterestafette voor ouder en kind. Het is de bedoeling dat ouder/verzorger samen met het kind een parcours afleggen. Één van de twee begint en draagt halverwege de baan het stokje over. Dat stokje moet door de tweede persoon over de finish worden gebracht. De nieuwe waterspelen beginnen om 14.00 uur. Aanmelden kan via www.dedemsvaria.nl of ter plekke.

Voor alle waterspelen geldt een minimum leeftijd van 10 jaar en is het dragen van schoeisel verplicht.

Het volledige en gevarieerde Dedemsvaria programma wordt gepubliceerd in de Dedemsvariakrant  welke 25 juli o.a. in de gemeente Hardenberg wordt verspreid.

Wielerronde van Dedemsvaart

Dit jaar staat de ronde van Dedemsvaart geprogrammeerd op dinsdag 1 augustus. Start en finish in de Julianastraat. Vanaf de start rijden de wielrenners via Wisseling, Hoofdvaart, Molstraat de Tjalk, Schuttevaer en Langewijk weer richting de Julianastraat. Een rondje met een lengte van 2,2 kilometer.

Het startschot voor de licentiehouders wordt om 19.30 uur gegeven. De licentiehouders rijden die avond 61,6 kilometer. De wieleravond begint om 18.00 uur met de zogenaamde dikke banden race. De 7 t/m 10 jarigen rijden 2,2 kilometer en de 11 en 12 jarigen 4,4 kilometer. De jeugd kan zich op de dag van de wielerronde – dus op dinsdag 1 augustus – als deelnemer inschrijven bij multifuctioneel centrum de Baron.

Om 18.30 uur is de start van de zogenaamde 'Funklasse', een klasse bestemd voor de niet licentie wielrenner. De coureurs in de Funklasse moeten 15,4 kilometer afleggen. Inschrijven voor de Funklasse kan via www.dedemsvaria.nl

Vrijwilligers
Het Dedemsvaria roept vrijwilligers op die als vlaggenist een steentje bij willen dragen aan de veiligheid van de wielrenners. Aanmelden kan door een email te sturen naar stefan@dedemsvaria.nl

Ook voor andere activiteiten tijdens de Dedemsvaria feestweek zijn vrijwilligers zeer welkom. Aanmelden kan door een email te sturen naar info@dedemsvaria.nl

Voor de tweede achtereenvolgende keer mogen jongens en meisjes uit de groepen 3 tot en met 8 van de basisschool zich opgeven om mee te bouwen aan het Dedemsvaria Timmerdorp. Vanaf dinsdag 1 augustus mag gebouwd worden in groepjes van 3 tot maximaal 6 personen. Ook individuen kunnen zich opgeven.  Deelname is gratis. Opgeven kan via de website www.dedemsvaria.nl . Geadviseerd wordt om dat zo snel mogelijk te doen, want vol = vol.

De poort van het bouwterrein gaat 1 augustus om 10.00 uur open. Deelnemers kunnen zich dan melden bij het team van de burgemeester van het Timmerdorp. Met je groepje krijg je dan een eigen bouwkavel van 5 bij 5 meter toegewezen. Op de openingsdag en de dag erna is het bouwterrein geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Woensdag worden er pannenkoeken gegeten en reiken de Rozentrio's de prijzen uit. Na de prijsuitreiking is het terrein geopend voor (groot)ouders en verzorgers. Vrijdag wordt het timmerdorp weer afgebroken.

Begeleiding

Het idee achter de activiteit is dat kinderen hun eigen dorp timmeren en zorgen dat het schoon blijft. Er is professionele begeleiding en de EHBO is gedurende het gehele evenement aanwezig. 'Bij slecht weer zal er vanuit de tent gewerkt worden aan de inrichting (tafeltjes en stoeltjes) van de palletwoningen', vertelt Peter van der Bent.

De organisatie heeft een beperkt aantal hamers beschikbaar. 'Wij raden de deelnemers aan om zelf gereedschap – bijvoorbeeld hamer en nijptang – van huis mee te nemen', zegt Peter. Drinken, snoep en fruit is dagelijks te koop met echt dorpsgeld, te weten de “Spieker”. Peter: 'Dit dorpsgeld en de werkbadge ontvangen de kinderen bij de opening van het timmerdorp'. De deelnemers worden verzcoht om geen gympen aan te trekken, maar degelijke werkschoenen. 'Ook adviseren wij om bij warm weer een pet of hoed te dragen en om een lunchpakket mee te nemen naar de bouwplaats', besluit Peter.

Van oudsher wordt de Dedemsvaria gekenmerkt door een  gevarieerd aanbod van sportieve activiteiten. Maandagavond 31 juli  – direct na de kroning van de (mini) Rozenkoningin – staat de lustrumeditie van de Vrieling Varia Run op het programma. Een dag later wordt de wielerronde van Dedemsvaart georganiseerd en zaterdag 5 augustus begint om 13.00 uur de spectaculaire autorodeo.

Woensdag 28 juni kunnen autosportliefhebbers zich om 19.00 uur in Grandcafé 't Dorp laten inschrijven voor de autorodeo. Deelname aan de autorodeo is mogeijk vanaf 16 jaar, maar dan uitsluitend met toestemming van ouders/verzorgers.  Deelname is altijd op eigen risico.

 

Het inschrijfformulier voor de Vrieling Varia Run is te vinden op www.variarun.nl. Op genoemde website is ook te lezen wanneer de inschrijving sluit.

Over een door de atletiekunie gecertificeerd parcours kunnen de 5 en 10 kilometer lopers (m/v) hun rondjes lopen. Start en finish is bij de Baron, het multifunctionele centrum aan de Julianastraat. De 5 en 10 kilometer lopers starten tegelijkertijd, te weten om 20.00 uur. Door de certificering zijn de exacte afstanden 5.055,04 meter voor de 5 kilometer en 10.110,07 voor de 10 kilometer.  De Bambino-run (500 meter) voor kinderen t/m 6 jaar start om 19.30 uur en de 1.000 meter lange Kids-run – voor kinderen van 7 t/m 12 jaar – om 19.45 uur.  

Het Dedemsvaria bestuur heeft Duchenne Heroes aangewezen als het nieuwe goede doel waaraan een bedrag gedoneerd gaat worden.

De Heroes zetten zich enthousiast in voor hoop op beter voor kinderen met de spierziekte Duchenne. Als je met Duchenne Spierdystrofie wordt geboren, dan breken je spieren langzaam af en word je steeds minder sterk. Duchenne komt vooral voor bij jongens. 'Wij hopen een mooi bedrag te kunnen doneren aan dit goede doel', zegt Maikel van Marle.

Vorig jaar ontving de heer Henk Brink van de Stichting Vecht voor Jeugd een cheque van 400 euro uit handen van de voorzitter van de Dedemsvaria.  

24-03-2017 20:54
De jeugd heeft de toekomst

Tijdens de Dedemsvaria worden gewoonlijk veel activiteiten georganiseerd. Van sportieve evenementen tot gezellig vermaak voor inwoners èn toeristen. Daarnaast is er o.a. een speciale kinderdag (woensdag) en ook wordt voor de jeugd het timmerdorp georganiseerd. Het bestuur wil dit jaar extra aandacht voor de oudere jeugd.

'Iets leuks voor hen organiseren is absoluut een uitdaging', zegt bestuurlid Niek Wouda. 'Maar waarom zouden wij iets voor ze bedenken in plaats van samen met de jongeren iets bedenken?', vraagt Niek zich af. Het Dedemsvaria bestuur en jongerenwerker Ruben Drost hebben de handen ineen geslagen en zij zijn nu op zoek naar jongens en meiden in de leeftijdscategorie 12-18 jaar die in nauwe samenwerking met het bestuur een activiteit willen organiseren voor hun leeftijdsgenoten. Aanmelden kan via niek@dedemsvaria.nl

De Dedemsvaria Feestweek is dit jaar van maandag 31 juli tot en met zaterdag 5 augustus.

Merel & Chantel dragen kroontje over aan Sabine en Merle.

In een goedgevulde theaterzaal van MFC de Baron werd zaterdagavond het Rozentrio 2017 bekend gemaakt en werd het mini trio gekozen.
Om ongeveer 20.00 uur werden Sabine Poortman (28), Linda Buit-Hilbrands (25) & Carolien Postma (29) de zaal binnen geroepen. Sabine kreeg de sjerp en het kroontje van haar voorgangster Merel en de Hofdames kregen de sjerp van hun voorgangsters Sharon en Amber. Voor het mini trio hadden zich vier trio's opgegeven. Na een vermakelijke “strijd” werden Merle Prinsen, Lise Smit en Lisayra Bansradj gekozen. Merle wordt de mini Rozenkoningin. Lisayra en Lise worden haar Hofdames.

Ook werden de twee nieuwe bestuursleden voorgesteld, t.w. Heleen Bakker en Henry van Straten.

Foto 's van de geslaagde avond via:
Dedemsvaart in Beeld en filmpje
Hans Heering

03-03-2017 20:09
Rozentrio 2017, wie?

Tot 15 februari jl. hebben belangstellenden de gelegenheid gehad om zich bij het Dedemsvaria bestuur te melden als kandidaat voor het minitrio of het Rozentrio 2017. Vorig jaar was Merel de Vries Rozenkoningin. Haar vriendinnen Sharon Luiten en Amber Otter waren haar Hofdames.

Voor de twee keer werd toen ook een minitrio gepresenteerd. Chantal volgde Floor op als mini Rozenkoningin en zij werd bijgestaan door Juliëtte en Kristel. Vrijdagavond 10 maart wordt het minitrio 2017 gekozen. Dit jaar wordt Dedemsvaria georganiseerd van maandag 31 juli tot en met zaterdag 5 augustus.

 
© Hans Heering

De verkiezing/presentatie van de nieuwe trio's vindt plaats MFC de Baron. Iedereen is van harte welkom om daarbij aanwezig te zijn. De inloop is vanaf 19.30 uur. De avond begint om 20.00 uur.

Die avond kunt u ook kennis maken met Heleen Bakker. Het bestuur zocht een vrouwelijk bestuurslid en zij gaat die functie vervullen.

Inschrijving Mini Rozentrio verlengd tot 15 februari!

Voor 2017 is het Dedemsvaria bestuur op zoek naar het mini rozentrio. Tot 15 februari aanstaande kunnen de mini rozentrio’s zich melden bij info@dedemsvaria.nl. (graag een foto meesturen)

Het minitrio wordt gezocht in de leeftijdscategorie 9-11 jaar (basisschoolleerling) en moet beschikbaar zijn op 31 juli en op 2 augustus.

De inschrijving sluit op 15 februari 2017 aanstaande. Daarna gaat het bestuur zich over de aanmeldingen buigen en zal er een eerste selectie worden gemaakt. De uiteindelijke verkiezing vindt plaats voor publiek in MFC de Baron en wel op vrijdag 10 maart 2017. De avond begint om 19.30 uur. Rond de klok van 22.00 uur zullen de nieuwe trio's bekend zijn.

Het bestuur van de Dedemsvaria wil graag versterkt worden met een vrouwelijk bestuurslid. Een bestuurslid dat zich primair wil richten op de begeleiding van het Rozentrio. 'Als zij zich daarnaast met de organisatie van bepaalde zaken wil bezighouden, dan is dat een pré', zegt voorzitter Maikel van Marle. Hij voegt er aan toe dat het nieuwe bestuurslid per direct wordt gezocht temeer daar de inschrijving voor de nieuwe trio's inmiddels is gestart.

'Van de kandidaat wordt verwacht dat zij vitaal en jong van geest is', aldus Van Marle. 'En ze moet er geen probleem mee hebben om binnen een louter uit mannen bestaand bestuur te functioneren', voegt hij er lachend aan toe.

Belangstellenden kunnen contact opnemen met de voorzitter of één van de andere bestuursleden. De telefoonnummers en emailadressen zijn te vinden op www.dedemsvaria.nl/bestuur.

Van maandag 31 juli tot en met zaterdag 6 augustus 2017 wordt de 46e Dedemsvaria georganiseerd. Gedurende de Dedemsvaria feestweek vormt een Rozentrio HET gezicht van Dedemsvaart. In 2016 werd het trio gevormd door Rozenkoningin Merel de Vries en haar vriendinnen Amber Otter en Sharon Luiten (Hofdames). Voor de tweede keer werd toen ook een minitrio gepresenteerd. Chantal volgde Floor op als mini Rozenkoningin en zij werd bijgestaan door Juliëtte en Kristel.  

Voor 2017 is het Dedemsvaria bestuur op zoek naar nieuwe gezichten. Tot 1 februari aanstaande kunnen dames van 20 jaar en ouder zich per email aanmelden bij info@dedemsvaria.nl. De kandidaten worden verzocht een foto mee te sturen.

Van de kandidaten wordt verwacht dat zij spontaan, actief en gedurende de gehele feestweek beschikbaar zijn. Ook moeten zij in de aanloop naar de feestweek van 2017 beschikbaar zijn voor promotiedoeleinden. 

Het minitrio wordt gezocht in de leeftijdscategorie 9-11 jaar (basisschoolleerling) en moet beschikbaar zijn op 31 juli en op 2 augustus.

Inschrijving

De inschrijving sluit op 1 februari 2017 aanstaande. Daarna gaat het bestuur zich over de aanmeldingen buigen en zal er een eerste selectie worden gemaakt. De uiteindelijke verkiezing vindt plaats voor publiek in MFC de Baron en wel op vrijdag 10 maart 2017. De avond begint om 19.30 uur. Rond de klok van 22.00 uur zullen de nieuwe trio's bekend zijn.

Vandaag hebben we een belangrijke brief ontvangen......

Schrijf maar vast in jullie agenda: Sinterklaas komt zaterdag 12 november naar Dedemsvaart! Houd deze facebookpagina in de gaten, er volgt snel meer informatie!

12-09-2016 21:05
Evaluatie met buurtbewoners

Het Dedemsvaria bestuur wil de 45e feestweek graag evalueren met inwoners van Dedemsvaart die woonachtig zijn in het gebied waar tijdens de feestweek van 1 tot en met 6 augustus veel activiteit was. Bewoners  van de Julianastraat en de Marktstraat worden uitgenodigd om maandag 19 september aanstaande naar brasserie de Corner in de Julianastraat te komen om met het bestuur van gedachten te wisselen. Vooraf aanmelden bij Maikel van Marle (maikel@dedemsvaria.nl) wordt zeer op prijs gesteld.

De avond begint om 20.00 uur.

08-08-2016 20:41
Dedemsvaria 2016, tevreden!

'Wij zijn tevreden over het verloop van de 45e editie van de Dedemsvaria. Er waren sportieve uitdagingen, er was veel vertier en de nieuwe onderdelen zoals het timmerdorp voor de jeugd en het lasergamen in het oude pand van de Hema waren een succes', blikt Maikel van Marle terug.

Het bestuur en de vele vrijwilligers hebben alles gegeven om voor jong en oud een aantrekkelijk en vermakelijk programma samen te stellen. 'Helaas is onmogelijk om het iedereen honderd procent naar de zin te maken', aldus de voorzitter. Hij voegt er aan toe dat het bestuur overweegt om op de facebookpagina van de Dedemsvaria een oproep te plaatsen. Daarin zal gevraagd worden om positief kritisch commentaar te leveren op het programma van dit jaar. Van Marle: 'Wij blijven streven naar optimalisatie van ons programma. De geleverde commentaren worden meegenomen in onze plannen voor de volgende Dedemsvaria'. In 2017 is de Dedemsvaria van 31 juli tot en met 5 augustus.

04-08-2016 18:21
Sluitingstijd feesttent!

De eindtijd zoals vermeldt in het programma is de sluitingstijd van de feesttent/bar en niet de eindtijd van de muziek, die is al eerder.

03-08-2016 11:30
Via Dedemsvaart naar Rio!

Dinsdag staat bekend als de sportieve dinsdag van de Varia, overdag presenteren allerlei Dedemsvaartse (sport)verenigingen zich in Julianastraat, waarbij de sport ook geprobeerd kon worden. Zo presenteerde de muziekvereniging Jubal zich, maar ook de korfbal en de schietvereniging waren aanwiezig. Maar daarnaast stond ook het eerste waterspel op het programma, touwslingeren. De deelnemers sprongen van een stijger 6m boven het water om het verste over het water van de Dedemsvaart te slingeren. 

Wie van een frikandel eten houdt, kon dinsdagavond bij Snackbar Karst aanschuiven om binnen 20min zoveel mogelijk frikandellen op te eten. Markus Biedermann won de wedstrijd, het lukte Markus om 12 frikandelen op te eten binnen de 20 min. 

© Dedemsvaart in vogelvlucht

klik voor meer 

De uitslagen, rondetijden en foto's van de Vrieling Adviesgroep Varia Run van gisteravond zijn terug te vinden op www.hardloopuitslagen.nl

 
© Dedemsvaart in Vogelvlucht

Meer beelden en Foto's van de Vrieling Varia Run via:
Dedemsvaat in Beeld
Dedemsvaart in vogelvlucht

Met de kroning van mini Rozenkoningin Chantal en Rozenkoningin Merel werd maandagavond het officiële startsein gegeven voor de 45e editie van de Dedemsvaria. Onder een heerlijk zomers zonnetje en met de vrolijke noten van Flater Pret Orkest is de 45e Dedemsvaria begonnen.

© Hans Heering

klik voor meer 

Het programma voor 2016 is gereed en de Dedemsvariakrant is nagenoeg klaar om gedrukt te worden. Maandag 1 augustus gaat de feestweek officieel van start met de kroning van de Rozenkoningin Merel en mini Rozenkoningin Chantal. Vóór die tijd moeten de puntjes op de I zijn gezet teneinde alles vlekkeloos te laten verlopen. Het Dedemsvariabestuur krijgt daarbij de hulp van van vrijwilligers. Het bestuur streeft naar een zo groot mogelijke “crew” zodat een vrijwilliger maximaal drie uur bij een activiteit hoeft te assisteren. Hoe meer vrijwilligers, hoe beter dus.

Gezocht worden nog vrijwilligers die assisteren bij de Vrieling Varia Run (o.a. fruit uitdelen en chips verzamelen) en bij de agrarische dag. Ook bij opbouw- en afbraakactiviteiten is hulp zeer welkom. Onder het motto “voor Dedemsvaart, door Dedemsvaart” worden vrijwilligers vriendelijk verzocht zich te melden via info@dedemsvaria.nl

“Koninklijk”
Rozenkoningin Merel en mini Rozenkoningin Chantal en de hofdames Amber, Sharon, Juliëtte en Kristel nemen maandagavond 1 augustus bij de Vituskerk plaats in een  fraaie Landauer die door twee Gelderse paarden wordt getrokken. Op de bok van de landauer zitten – geheel in stijl – Aart van den Heuvel (koetsier) en zijn vrouw Grietje (groom) van het Dedemsvaartse bedrijf Koetsenverhuur Van Den Heuvel. Om 18.40 uur vertrekt de “koninklijke” koets bij de RK kerk om daarna via de Schuttevaer – omstreeks 18.45 uur passeert de koets de van Dedem Marke –  de Tjalk, Molstraat en Hoofdvaart naar de feesttent in de Julianastraat te rijden waar de kroning plaats zal vinden en het officiële startsein voor de 45e Dedemsvaria wordt gegeven.

Verkeershinder
Na de kroning wordt om 20.00 uur het startschot gegeven voor de wielerronde van Dedemsvaart. Start en finish nabij de Baron. Via Tuinstraat en de Markt gaan de wielrenners richting de Judith van Marlelaan om daarna via de Tjalk, Schuttevaer en Langewijk weer richting de Baron te fietsen. Vanaf 19.00 uur wordt het parcours afgesloten waardoor er enige verkeershinder kan ontstaan. 

Verkeershinder zal er dinsdagavond ook zijn gedurende de Vrieling Varia Run en wel tussen 18.00 uur en 21.30 uur. Tijdens de sportieve evenementen zullen verkeersregelaars het verkeer in goede banen leiden en hun best doen om het verkeer zoveel mogelijk doorgang te laten vinden.

Woensdagavond 3 augustus wordt in de feesttent in de Julianastraat een open podium georganiseerd. Toetsenisten, gitaristen, zangers, zangeressen en andere musici die die dag deel willen uitmaken van het open podium kunnen zich aanmelden via www.dedemsvaria.nl/open_podium

Na het Open Podium sluit de bekende Dedemsvaartse formatie “Empire” de avond af. Zij zullen, na het succes van vorig jaar, wederom optreden met hun "Friends". Verschillende lokale muzikanten van bekende bands uit de regio zullen samen met Empire twee sets spelen. 'Jord Brinkhuis is één van de musici die inmiddels zijn medewerking aan Empire heeft toegezegd', zegt bestuurslid Pieter Brouwer.

'Met de aanmeldingen voor de amateur Crea & Hobby Fair die vrijdag 5 augustus wordt gehouden gaat het goed, maar er is nog ruimte voor een aantal standhouders', aldus Meggie Zennipman. De Fair is voor hobbyisten die iets leuks maken en dat uit willen dragen. Voor de hobbyisten staat een gratis kraam van 4 meter ter beschikking. Voorwaarde voor een gratis kraam is dat de hobbyist niet ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel. Hobbyisten met een K.v.K. inschrijving zijn ook welkom maar dienen wel een bedrag voor de huur van een kraam betalen. De Crea & Hobby Fair begint om 13.00 uur en duurt tot 21.00 uur.

Geïnteresseerden kunnen een inschrijfformulier aanvragen door een email te sturen naar hobbyfair@dedemsvaria.nl

05-07-2016 21:10
The making of ….....

Zaterdagmorgen 18 juni werden in de mooie tuinen van Mien Ruys de foto's van de Rozentrio's gemaakt. De omgeving was goed en het weer was prima. De Rozenkoninginnen en hun Hofdames moesten even wennen aan hun rol als fotomodel, maar het ging ze toch heel goed af. Het kostte fotograaf Theo Ijmker (Foto Theo) dan ook niet bijzonder veel moeite om een aantal fraaie plaatjes te schieten. Wij maakten een paar foto's van "The making of the fotoshoot". 

   

03-07-2016 19:37
Dedemsvaria Timmerdorp

Voor de jeugd van 6 t/m 13 jaar begint maandag 1 augustus om 17.00 uur een nieuwe activiteit. Dedemsvaria Timmerdorp gaat dan van start met het “veroveren” van een bouwkavel van circa 5 bij 5 meter en het verzamelen van bouwmateriaal. Ook kan die avond tot 21.00 uur een begin worden gemaakt met de bouw van een zelf ontworpen “palletwoning”. Er mag gebouwd worden in groepjes van drie tot – maximaal – acht personen. Ook individuen kunnen zich opgeven; de organisatie stelt dan een groepje samen. Deelname is gratis. Opgeven kan via de website http://www.dedemsvaria.nl/Inschrijvingen. Geadviseerd wordt om dat zo snel mogelijk te doen, want vol = vol.

Het timmerdorp is verder geopend op dinsdag en woensdag en wel van 10.00 tot 17.00 uur. De woensdag wordt afgesloten met pannenkoeken eten en de prijsuitreiking. Na de prijsuitreiking is het terrein geopend voor ouders/verzorgers en voor opa's en oma's die de bouwwerken willen bewonderen. Vrijdag wordt het timmerdorp weer afgebroken.

Begeleiding
Het idee achter de activiteit is, dat kinderen hun eigen dorp timmeren en zorgen dat het schoon blijft. Organisator Peter van der Bent: 'Wij zorgen voor professionele begeleiding en de EHBO is gedurende het gehele evenement aanwezig. Bij slecht weer zal er vanuit een tent gewerkt worden aan de inrichting van de “palletwoning”. Er kunnen dan bijvoorbeeld tafeltjes en stoeltjes worden gemaakt'. De organisatie heeft een beperkt aantal hamers beschikbaar. 'Wij raden aan om zelf gereedschap – bijvoorbeeld hamer en nijptang – van huis mee te nemen', zegt Peter. Bij de aanmelding of de opening van het timmerdorp krijgen de kinderen een naambadge en spijker- oftewel spiekergeld. Dat spiekergeld wordt gratis aan de deelnemende kinderen verstrekt en kan alleen in het timmerdorp verzilverd worden. Fruit, drinken en andere lekkernijen zijn dagelijks te koop in het timmerdorp.  

Voor de tweede keer dit jaar wordt door het Dedemsvaria bestuur een persconferentie belegd. Die gaat plaatsvinden op dinsdagavond 5 juli in MFC de Baron. De aanvang is 19.00 uur.

De laatste nieuwtjes met betrekking tot het Dedemsvaria programma komen aan de orde en ook de nieuwe bestuursleden Niek Wouda en Jermain van 't Zand worden gepresenteerd.

Niet alleen de pers, maar ook andere belangstellenden zijn van harte welkom bij de persconferentie in de Baron.

24-06-2016 22:03
Muziek Programma

Tijdens de 45e editie van de Dedemsvaria kunnen de bezoekers weer volop van (live) muziek genieten. Samen met de horecapartners Henk Brand, Frits van 't Zand en de familie de Wagt heeft Dedemsvaria bestuurslid Pieter Brouwer de invulling van het muziekprogramma geregeld.

Woensdagavond 3 augustus wordt in de feesttent een zogenaamd open podium georganiseerd met de Dedemsvaartse coverband “Empire”. Zangers, zangeressen en muzikanten kunnen zich via www.dedemsvaria.nl opgeven om deel te nemen aan het laagdrempelige open podium.

Donderdagmiddag  speelt de 6-koppige countryband “Stoney” in de feesttent en 's avonds staat de formatie “Spinrock” met frontvrouw Sabine Uitslag op het podium. De blonde Sabine is voormalig lid van de Tweede Kamer (CDA).

Rocken en (mee)zingen

Vrijdagmiddag spelen “The Boogie Dogs” lekkere rock and roll à la Jerry Lee Lewis. 's Avonds kunnen de bezoekers aan de Dedemsvaria genieten van entertainment op topniveau met de zevenmans formatie “JetSet Live”. Op de website van deze band lazen wij het volgende: 'Outfits, uitstraling, repertoire en podiumpresentatie zijn tot in de puntjes verzorgd. Dit alles aangevuld met een live VJ-beelden op LED screen. Kortom een genot om naar te kijken'.   

'De slotavond op zaterdag wordt ingevuld door de “Ik hou van Holland”-band. Wij verwachten dat dit een groots Hollands meezingfestijn gaat worden', aldus Pieter Brouwer. De twee pauzes van de band worden ingevuld door een Radio NL DJ die ook een aantal “hebbedingetjes” aan het publiek gaat geven. Pieter: 'In de aanloop naar de Dedemsvaria krijgen wij reclamespots op Radio NL'.

Foto: Leon van Marle

De Dedemsvaria autorodeo is al bijna 15 jaar een vast en gewaardeerd programma onderdeel. Dit jaar wordt de rodeo gehouden op zaterdag 6 augustus. De aanvang is 13.00 uur. Er wordt gereden in verschillende klassen. De auto's worden op motorinhoud ingedeeld. Inschrijven kan woensdag 29 juni om 19.00 uur in Grand Café 't Dorp in Dedemsvaart.

De rodeo is al lang niet meer het domein van ijzeretende mannen, ook vrouwen draaien hun rondjes mee. De toeschouwers krijgen bijna vier uur lang spektakel voorgeschoteld. De auto’s worden in de morgen gekeurd, voor velen is het daarna de laatste hand leggen aan de auto, alsvorens de arena te betreden. Deelname is mogeijk vanaf 16 jaar, met toestemming van ouders/verzorgers. Deelname is altijd op eigen risico.

Geen budget voor een formule 1 auto, maar toch auto sport ervaring op doen? Twijfel niet en schrijf je 29 juni om 19.00 bij ‘t Dorp in voor de autorodeo.

Foto: Leon van Marle

Vrij snel nadat maandagavond 1 augustus de (mini) Rozenkoningin is gekroond en de kinderen de ballonnen het luchtruim in hebben laten vliegen, worden in de Julianastraat de renners weggeschoten die deelnemen aan de wielerronde van Dedemsvaart. De wielerronde is één van de terug gekeerde onderdelen uit vroegere Dedemsvaria feestweken.

Het wordt een wedstrijd voor licentiehouders (sportklasse en amateurs) die een parcours van in totaal 70 kilometer moeten afleggen. Vanaf 19.30 uur gaan de renners het parcours verkennen, waarna om 20.00 uur het startschot zal klinken. Na de start zetten de renners via de Tuinstraat, Judith van Marlelaan, de Tjalk, Schuttevaer en Langewijk weer koers richting de Julianastraat.

De wedstrijd wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met de Hardenberger Wieler Vereniging (HWV). Het Flater Pretorkest zorgt voor de vrolijke en opzwepende noten nabij de start en finishplaats.

Van oudsher wordt de Dedemsvaria Feestweek gekenmerkt door de vele feestelijke momenten. Er worden echter ook sportieve en prestatiegerichte activiteiten georganiseerd. Één daarvan is de Vrieling Varia Run. Je eerst lekker in het zweet werken om daarna, onder het genot van een drankje en live muziek, de avond af te sluiten op het gezamenlijke horecaplein. Dat is het idee van de Vrieling Varia Run. Inschrijven voor dit sportieve evenement is vanaf heden weer mogelijk.

Foto: Dedemsvaart in Beeld

Over een mooi parcours kunnen de 5 en 10 kilometer lopers (m/v) dinsdagavond 2 augustus een door de atletiekunie gecertificeerd rondje door de straten van Dedemsvaart lopen. Start en finish is bij de Baron, het markante multifunctionele centrum aan de Julianastraat. De Bambino-run en de G-run (500 meter) starten om 18.30 uur. De 1.000 meter lange Kids-Run begint om 18.45 uur. De deelnemers aan de business- en de recreatierun over 5 en de 10 kilometer worden om respectievelijk 19.00 uur en 20.00 uur weggeschoten. Het parcours is dit jaar officieel ingemeten door de atletiekunie. De exacte afstanden zijn 5.055,04 meter voor de 5 kilometer en 10.110,07 meter voor de 10 kilometer.

Inschrijven
Inschrijven voor de 4e editie van de Vrieling Varia Run is mogelijk tot en met 1 augustus 2016. Het inschrijfformulier is te vinden op www.variarun.nl.Op dinsdag 2 augustus is inschrijving voor de Bambino-, de Kids- of de G-run nog mogelijk tussen 16.00 en 17.30 uur.

De baten van de run komen ten goede aan de Stichting Still. Zie www.stichtingstill.nl voor meer informatie over die stichting.

Foto: Dedemsvaart in Beeld

Zaterdag 6 augustus wordt in samenwerking met de Dedemsvaartse ijsvereniging Sluis 6-7 een recreatieve skatetocht georganiseerd als onderdeel van de Dedemsvaria Feestweek. Er worden verschillende routes uitgezet die door de mooie landelijke omgeving van Dedemsvaart voeren. Start en finish bij de Markthal. Het evenement vindt plaats onder auspiciën van de KNSB. 
Deelname is op eigen risico en deelnemers dragen verplicht een helm.
Er wordt ook een kidstocht georganiseerd.

Het parcours is vlak met weinig verkeer en er wordt gereden op glad asfalt en betonfietspaden. De Dedemsvaria Univé skatetoertocht is een individuele en gepijlde tocht. De deelnemer (m/v) rijdt in eigen tempo en kan zelf rustpauzes inlassen. Dat kan onderweg, maar ook bij het gezellige start- en finishpunt op de Markt. Daar wordt ook een versnapering uitgedeeld en kan de dorst worden gelest.

Iedereen die skaten leuk vindt, wordt van harte uitgenodigd om zaterdag 6 augustus 2016 mee te skaten. Ook steppers zijn welkom. Aanmelden/inschrijven kan vanaf 27 juli aanstaande op www.dedemsvaria.nl of op de dag zelf vanaf 09.00 uur. Er kan gestart worden van 10.00 uur tot 11.00 uur. De skaters/steppers dienen zich uiterlijk om 14.30 uur weer af te melden. Contactpersoon voor dit evenement is René Hemme. Email: rene.hemme@gmail.com

Kijk op https://knsb.nl/inline-skaten/skatetoertochtkalender en/of www.dedemsvaria.nl voor meer informatie.

Tijdens de Dedemsvaria van 2016 wordt voor de derde keer een gezellige amateur Crea & Hobby Fair georganiseerd en wel op vrijdag 5 augustus 2016. Voor alle hobbyisten die iets leuks maken en dat uit willen dragen, staat een kraam van 4 meter ter beschikking. Er is ruimte voor creatieve ideeën zoals workshops, zodat bezoekers ook zelf aan de slag kunnen. Voorwaarde voor de gratis kraam is wel dat de hobbyist niet ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel.

Hobbyisten die wel een K.v.K. inschrijving hebben zijn ook van harte welkom. Van hen vraagt de organisatie per kraam echter een vergoeding van € 35,00 voor de huur van die kraam.

De Fair vindt plaats in het centrum van Dedemsvaart vanaf 13.00 uur en duurt tot 21.00 uur. Voor meer informatie kunt u bellen met de secretaris van de Stichting Dedemsvaart. Het telefoonnummer is: 06-13224578 (Meggie Zennipman).

Geïnteresseerden voor een plaats op de Crea en Hobby Fair kunnen een inschrijfformulier aanvragen door een email te sturen naar hobbyfair@dedemsvaria.nl  

06-03-2016 21:37
De Rozentrio's zijn gekozen

Maar liefst acht minitrio's hadden zich opgegeven en het was dan ook niet zo verwonderlijk dat praktisch alle stoelen in de theaterzaal bezet waren. Op speelse wijze werden de kandidaten aan het publiek voorgesteld door presentator Maikel van Marle. De 'prestaties' werden beoordeeld door een jury.Tijdens de presentatie maakte de voorzitter een dansje en liet de heer Alle Jan Pijlman zich valkundig vloeren. Uiteindelijk werd het trio Juliëtte Nuvelstijn, Chantal Stroeve (mini Rozenkoningin) en Kristel Pijlman gekozen tot het mini Rozentrio 2016.

Na de kroning van de nieuwe mini Rozenkoningin moest uit drie aangemelde trio's het nieuwe rozentrio 2016 gekozen worden. Het trio Merel de Vries, Amber Otter en Sharon Luiten won de 'battle'. Merel wordt de Rozenkoningin; Amber en Sharon worden haar Hofdames. Zie hier een impressie van de spannende verkziezingsavond.

Dedemsvaria 2016 is van 1 tot en met 6 augustus.

Tot 1 februari jl. hebben belangstellenden de gelegenheid gehad om zich bij het Dedemsvaria bestuur te melden als kandidaat voor het Minitrio of het Rozentrio 2016. Vorig jaar was Miron Hulleman Rozenkoningin en haar nichten Ilona Postma en Amber Hulleman waren haar Hofdames. Voor het eerst werd toen ook een Minitrio gepresenteerd. Floor Weegenaar werd mini Rozenkoningin en haar zus Lotte en hun beste vriendin Marilou van de Wetering werden de mini Hofdames. Zaterdagavond 5 maart wordt bekend wie hen gaat opvolgen. Dit jaar wordt Dedemsvaria georganiseerd van 1 tot en met 6 augustus.

De verkiezing van het Minitrio en het Rozentrio 2016 vindt plaats in de theaterzaal van de Baron. Iedereen is van harte welkom om daarbij aanwezig te zijn. De ontvangst is vanaf 19.00 uur, waarna om 19.30 uur een begin wordt gemaakt met de verkiezing van het Minitrio. Verwacht wordt dat de namen van het minitrio omstreeks 20.45 uur bekend gemaakt kunnen worden. Direct daarna is de verkiezing van het Rozentrio. De namen van de opvolgers van Miron, Ilona en Amber zullen omstreeks 22.15 uur bekend worden. 

De kandidaten krijgen een aantal vragen voorgelegd en moeten enkele opdrachten uitvoeren. Één en ander wordt beoordeeld door het bestuur en een vakjury. Aan de hand van een totaalscore wordt uiteindelijk bepaald welke trio's de gezichten van de 45e editie van de Dedemsvaria gaan worden.
Foto: Studio Marieke

15-02-2016 21:11
Steun de Dedemsvaria

Dedemsvaria 2016 wordt gehouden van maandag 1 tot en met zaterdag 6 augustus. Tijdens de persconferentie in januari bleek dat het fundament voor de nieuwe feestweek weer is gelegd. Zaterdag 5 maart wordt bekend gemaakt welk Rozentrio en welk mini Rozentrio de gezichten van de 45e editie van de Dedemsvaria gaan worden. De komende maanden zal er ook veel aandacht zijn om de benodigde financiële middelen te genereren.

'Wij borduren voort op het succes van de afgelopen jaren', aldus Maikel van Marle. 'Wij zijn wel teleurgesteld omdat wij het afgelopen jaar geen subsidie van de gemeente mochten ontvangen en ook voor dit jaar zijn de voortekenen niet bepaald gunstig', zegt de voorzitter. 'Dat neemt echter niet weg dat wij er samen met onze vrijwilligers keihard aan gaan werken om ook van de 45e editie een mooi en sportief spektakel te maken'.

De vrijwilligers Harmen Klinkenberg en Henry van Straten maken deel uit van de sponsorcommissie van de stichting en gaan op pad om de samengestelde sponsorpakketten bij de lokale/regionale ondernemers te verkopen. Ook heeft het bestuur zich aangemeld voor de Rabobank Clubkas Campagne. Die Campagne is in de plaats gekomen van het sponsor- en donatiebeleid dat tot 2016 bij de bank gold. De coöperatie beseft dat verenigingen en stichtingen belangrijke verbindende factoren zijn in de samenleving. Vanaf dit jaar beslissen de leden van Rabobank Vaart en Vechtstreek over de verdeling van de sponsor- en donatiegelden in deze regio. Van Marle: 'Wij roepen Dedemsvaarters dan ook op om tijdens de campagneperiode hun stem op de Dedemsvaria uit te brengen. Hoe meer stemmen, hoe meer geld voor onze stichting Dedemsvaria'.

Voor meer informatie zie "Sponsoring 2016"

De Dedemsvaria 2016, de komende feestweek van maandag 1 tot en met zaterdag 6 augustus, staat al weer in de steigers. Dat bleek tijdens een officiele persconferentie in De Kalkwieke in Dedemsvaart. Voorzitter Maikel van Marle maakte bekend dat het bestuur van de Dedemsvaria voor komend jaar op zoek is naar een goed doel om daarvoor geld bijeen te verzamelen. Afgelopen jaar was de Stichting Vecht voor Jeugd dat goede doel. Vrijdagavond nam voorzitter Henk Brink tijdens die persconferentie dankbaar een cheque van 400 euro in ontvangst.  De stichting Vecht voor Jeugd heeft als doel jeugdigen tot en met 17 jaar die woonachtig zijn in de gemeente Hardenberg en die door omstandigheden in de problemen zijn gekomen financiële en/of materiële steun te verlenen op cultureel, educatief of sportief gebied.

Tijdens de persconferentie stond voorzitter Maikel van Marle ook even stil bij de aangehaalde banden met partnergemeente Bad Rothenfelde. Verder was er aandacht voor een aantal nieuwe programma onderdelen zoals o.a. de wielerronde, een wedstrijd frikandel eten en het hangmat hangen. ‘Eigenlijk hebben wij met dit onderdeel het ouderwetse paalzitten in een nieuw jasje gestoken’, aldus Van Marle. Stefan Nanning werd gepresenteerd als nieuw bestuurslid.

Tevens liet men nog graag weten dat kandidaat Rozentrio’s  zich tot 1 februari kunnen opgeven. Dat geldt ook voor aanmelding en kandidaatstelling van een Mini Rozentrio, waarmee de jeugd de laatste jaren ook nadrukkelijk betrokken wordt bij de Dedemsvaria.

Zie hier het volledige overzicht aan nieuwtjes

Vrijdagavond 22 januari maakt het Dedemsvaria bestuur vanaf 20.00 uur de laatste nieuwtjes bekend over de 45e editie van de komende feestweek. Aangezien de nieuwe Corner aan de Julianastraat vrijdag nog niet geopend is, wordt de persconferentie gehouden in eetcafé De Kalkwieke aan de Julianastraat. Belangstellenden zijn hartelijk welkom.

Vrijdagavond 22 januari maakt het Dedemsvaria bestuur vanaf 20.00 uur alle laatste nieuwtjes bekend over de 45e editie van de komende feestweek. Dat gebeurt in brasserie de Corner (Jullianastraat). Niet alleen de pers, maar ook andere belangstellenden zijn van harte welkom bij de persconferentie.

Wat nu al bekend is, is dat de verkiezing van de Rozentrio's weer openbaar wordt. Zaterdag 5 maart aanstaande zullen in De Baron de nieuwe Rozentrio's worden gekozen en gepresenteerd. De trio's worden gekozen door het Dedemsvaria bestuur, maar publiek is daarbij van harte welkom.

Kandidaat Rozentrio's
Overigens kunnen kandidaat Rozentrio's zich nog tot 1 februari aanstaande melden. Dat kan door een email met foto en motivatie te sturen naar info@dedemsvaria.nl

Van de kandidaten van 20 jaar en ouder wordt verwacht dat zij spontaan en actief zijn. Vanzelfsprekend moeten zij ook beschikbaar zijn tijdens de Dedemsvaria van 1 tot en met 6 augustus 2016.
Voor het mini Rozentrio worden kandidaten gezocht in de leeftijd tussen 9 en 11 jaar die beschikbaar zijn van 1 tot en met 3 augustus.

Samen met alle vrijwilligers hoopt het bestuur van de Dedemsvaria het succes van 2015 dit jaar weer te overtreffen.

Share |