rssFeed

Nieuwsarchief

16-07-2017 20:49
Nog 2 weken!

Met de start van de Dedemsvaria gaat maandagavond 31 juli vanuit de Corner de zender Varia FM de ether in. Als de uitzendingen 's avonds om 21.00 uur stoppen, dan gaat het feest nog even door in de tot Hollands café omgebouwde biljartzaal van de Corner. De radiouitzendingen zijn te volgen op 107.8 FM.

Woensdagmiddag 2 augustus is er in de Baron bingo voor senioren. Er worden 10 rondes gespeeld en er zijn mooie prijzen te winnen.

Vrijdag 4 augustus staat de rijwielpuzzeltocht door onze omgeving op het programma. De start is tussen 10.00 en 11.30 uur in de feesttent. De prijsuitreiking staat gepland tussen 14.30 en 15.00 uur.

Op de laatste Dedemsvariadag gaat om 14.00 uur de toertocht voor mensen met een beperking van start in de Julianastraat. Vanuit Dedemsvaart vertrekt de stoet richting Hardenberg om via Bergentheim, Vroomshoop, Den Ham en Ommen weer terug te keren in Dedemsvaart. De door motorrijders begeleide colonne zal omstreeks 16.00 uur terug zijn in Dedemsvaart.

Het bestuur van de Dedemsvaria laat nog weten dat verreweg de meeste activiteiten gratis toegankelijk zijn. 'Voor het eindfeest op zaterdagavond bedraagt de entree echter 5 euro per persoon. Die toegangsprijs vragen wij om het risico dat wij als vrijwilligersorganisatie lopen, af te dekken', aldus voorzitter Maikel van Marle.

In de komende editie van de Dedemsvariakrant staat het gehele programma vermeld. Ook via de Dedemsvaria website en de Dedemsvaria app wordt men op de hoogte gehouden van alle Varia activiteiten.

Touwslingeren, boegspriet lopen en fiets 'm d'r in zijn waterspelen die al vele jaren op het Dedemsvaria programma staan. Dat is dit jaar niet anders. Het bestuur heeft dit jaar ook enkele nieuwe en spectaculaire waterspelen aan het programma toegevoegd. Vrijdag 4 augustus wordt er een survival met diverse hindernissen en opdrachten georganiseerd op de vaart.

Zaterdag wordt dezelfde survivalbaan gebruikt voor de waterestafette voor ouder en kind. Het is de bedoeling dat ouder/verzorger samen met het kind een parcours afleggen. Één van de twee begint en draagt halverwege de baan het stokje over. Dat stokje moet door de tweede persoon over de finish worden gebracht. De nieuwe waterspelen beginnen om 14.00 uur. Aanmelden kan via www.dedemsvaria.nl of ter plekke.

Voor alle waterspelen geldt een minimum leeftijd van 10 jaar en is het dragen van schoeisel verplicht.

Het volledige en gevarieerde Dedemsvaria programma wordt gepubliceerd in de Dedemsvariakrant  welke 25 juli o.a. in de gemeente Hardenberg wordt verspreid.

Wielerronde van Dedemsvaart

Dit jaar staat de ronde van Dedemsvaart geprogrammeerd op dinsdag 1 augustus. Start en finish in de Julianastraat. Vanaf de start rijden de wielrenners via Wisseling, Hoofdvaart, Molstraat de Tjalk, Schuttevaer en Langewijk weer richting de Julianastraat. Een rondje met een lengte van 2,2 kilometer.

Het startschot voor de licentiehouders wordt om 19.30 uur gegeven. De licentiehouders rijden die avond 61,6 kilometer. De wieleravond begint om 18.00 uur met de zogenaamde dikke banden race. De 7 t/m 10 jarigen rijden 2,2 kilometer en de 11 en 12 jarigen 4,4 kilometer. De jeugd kan zich op de dag van de wielerronde – dus op dinsdag 1 augustus – als deelnemer inschrijven bij multifuctioneel centrum de Baron.

Om 18.30 uur is de start van de zogenaamde 'Funklasse', een klasse bestemd voor de niet licentie wielrenner. De coureurs in de Funklasse moeten 15,4 kilometer afleggen. Inschrijven voor de Funklasse kan via www.dedemsvaria.nl

Vrijwilligers
Het Dedemsvaria roept vrijwilligers op die als vlaggenist een steentje bij willen dragen aan de veiligheid van de wielrenners. Aanmelden kan door een email te sturen naar stefan@dedemsvaria.nl

Ook voor andere activiteiten tijdens de Dedemsvaria feestweek zijn vrijwilligers zeer welkom. Aanmelden kan door een email te sturen naar info@dedemsvaria.nl

Voor de tweede achtereenvolgende keer mogen jongens en meisjes uit de groepen 3 tot en met 8 van de basisschool zich opgeven om mee te bouwen aan het Dedemsvaria Timmerdorp. Vanaf dinsdag 1 augustus mag gebouwd worden in groepjes van 3 tot maximaal 6 personen. Ook individuen kunnen zich opgeven.  Deelname is gratis. Opgeven kan via de website www.dedemsvaria.nl . Geadviseerd wordt om dat zo snel mogelijk te doen, want vol = vol.

De poort van het bouwterrein gaat 1 augustus om 10.00 uur open. Deelnemers kunnen zich dan melden bij het team van de burgemeester van het Timmerdorp. Met je groepje krijg je dan een eigen bouwkavel van 5 bij 5 meter toegewezen. Op de openingsdag en de dag erna is het bouwterrein geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Woensdag worden er pannenkoeken gegeten en reiken de Rozentrio's de prijzen uit. Na de prijsuitreiking is het terrein geopend voor (groot)ouders en verzorgers. Vrijdag wordt het timmerdorp weer afgebroken.

Begeleiding

Het idee achter de activiteit is dat kinderen hun eigen dorp timmeren en zorgen dat het schoon blijft. Er is professionele begeleiding en de EHBO is gedurende het gehele evenement aanwezig. 'Bij slecht weer zal er vanuit de tent gewerkt worden aan de inrichting (tafeltjes en stoeltjes) van de palletwoningen', vertelt Peter van der Bent.

De organisatie heeft een beperkt aantal hamers beschikbaar. 'Wij raden de deelnemers aan om zelf gereedschap – bijvoorbeeld hamer en nijptang – van huis mee te nemen', zegt Peter. Drinken, snoep en fruit is dagelijks te koop met echt dorpsgeld, te weten de “Spieker”. Peter: 'Dit dorpsgeld en de werkbadge ontvangen de kinderen bij de opening van het timmerdorp'. De deelnemers worden verzcoht om geen gympen aan te trekken, maar degelijke werkschoenen. 'Ook adviseren wij om bij warm weer een pet of hoed te dragen en om een lunchpakket mee te nemen naar de bouwplaats', besluit Peter.

Van oudsher wordt de Dedemsvaria gekenmerkt door een  gevarieerd aanbod van sportieve activiteiten. Maandagavond 31 juli  – direct na de kroning van de (mini) Rozenkoningin – staat de lustrumeditie van de Vrieling Varia Run op het programma. Een dag later wordt de wielerronde van Dedemsvaart georganiseerd en zaterdag 5 augustus begint om 13.00 uur de spectaculaire autorodeo.

Woensdag 28 juni kunnen autosportliefhebbers zich om 19.00 uur in Grandcafé 't Dorp laten inschrijven voor de autorodeo. Deelname aan de autorodeo is mogeijk vanaf 16 jaar, maar dan uitsluitend met toestemming van ouders/verzorgers.  Deelname is altijd op eigen risico.

 

Het inschrijfformulier voor de Vrieling Varia Run is te vinden op www.variarun.nl. Op genoemde website is ook te lezen wanneer de inschrijving sluit.

Over een door de atletiekunie gecertificeerd parcours kunnen de 5 en 10 kilometer lopers (m/v) hun rondjes lopen. Start en finish is bij de Baron, het multifunctionele centrum aan de Julianastraat. De 5 en 10 kilometer lopers starten tegelijkertijd, te weten om 20.00 uur. Door de certificering zijn de exacte afstanden 5.055,04 meter voor de 5 kilometer en 10.110,07 voor de 10 kilometer.  De Bambino-run (500 meter) voor kinderen t/m 6 jaar start om 19.30 uur en de 1.000 meter lange Kids-run – voor kinderen van 7 t/m 12 jaar – om 19.45 uur.  

Share |