rssFeed

Nieuwsarchief

04-08-2016 18:21
Sluitingstijd feesttent!

De eindtijd zoals vermeldt in het programma is de sluitingstijd van de feesttent/bar en niet de eindtijd van de muziek, die is al eerder.

03-08-2016 11:30
Via Dedemsvaart naar Rio!

Dinsdag staat bekend als de sportieve dinsdag van de Varia, overdag presenteren allerlei Dedemsvaartse (sport)verenigingen zich in Julianastraat, waarbij de sport ook geprobeerd kon worden. Zo presenteerde de muziekvereniging Jubal zich, maar ook de korfbal en de schietvereniging waren aanwiezig. Maar daarnaast stond ook het eerste waterspel op het programma, touwslingeren. De deelnemers sprongen van een stijger 6m boven het water om het verste over het water van de Dedemsvaart te slingeren. 

Wie van een frikandel eten houdt, kon dinsdagavond bij Snackbar Karst aanschuiven om binnen 20min zoveel mogelijk frikandellen op te eten. Markus Biedermann won de wedstrijd, het lukte Markus om 12 frikandelen op te eten binnen de 20 min. 

© Dedemsvaart in vogelvlucht

klik voor meer 

De uitslagen, rondetijden en foto's van de Vrieling Adviesgroep Varia Run van gisteravond zijn terug te vinden op www.hardloopuitslagen.nl

 
© Dedemsvaart in Vogelvlucht

Meer beelden en Foto's van de Vrieling Varia Run via:
Dedemsvaat in Beeld
Dedemsvaart in vogelvlucht

Met de kroning van mini Rozenkoningin Chantal en Rozenkoningin Merel werd maandagavond het officiële startsein gegeven voor de 45e editie van de Dedemsvaria. Onder een heerlijk zomers zonnetje en met de vrolijke noten van Flater Pret Orkest is de 45e Dedemsvaria begonnen.

© Hans Heering

klik voor meer 

Het programma voor 2016 is gereed en de Dedemsvariakrant is nagenoeg klaar om gedrukt te worden. Maandag 1 augustus gaat de feestweek officieel van start met de kroning van de Rozenkoningin Merel en mini Rozenkoningin Chantal. Vóór die tijd moeten de puntjes op de I zijn gezet teneinde alles vlekkeloos te laten verlopen. Het Dedemsvariabestuur krijgt daarbij de hulp van van vrijwilligers. Het bestuur streeft naar een zo groot mogelijke “crew” zodat een vrijwilliger maximaal drie uur bij een activiteit hoeft te assisteren. Hoe meer vrijwilligers, hoe beter dus.

Gezocht worden nog vrijwilligers die assisteren bij de Vrieling Varia Run (o.a. fruit uitdelen en chips verzamelen) en bij de agrarische dag. Ook bij opbouw- en afbraakactiviteiten is hulp zeer welkom. Onder het motto “voor Dedemsvaart, door Dedemsvaart” worden vrijwilligers vriendelijk verzocht zich te melden via info@dedemsvaria.nl

“Koninklijk”
Rozenkoningin Merel en mini Rozenkoningin Chantal en de hofdames Amber, Sharon, Juliëtte en Kristel nemen maandagavond 1 augustus bij de Vituskerk plaats in een  fraaie Landauer die door twee Gelderse paarden wordt getrokken. Op de bok van de landauer zitten – geheel in stijl – Aart van den Heuvel (koetsier) en zijn vrouw Grietje (groom) van het Dedemsvaartse bedrijf Koetsenverhuur Van Den Heuvel. Om 18.40 uur vertrekt de “koninklijke” koets bij de RK kerk om daarna via de Schuttevaer – omstreeks 18.45 uur passeert de koets de van Dedem Marke –  de Tjalk, Molstraat en Hoofdvaart naar de feesttent in de Julianastraat te rijden waar de kroning plaats zal vinden en het officiële startsein voor de 45e Dedemsvaria wordt gegeven.

Verkeershinder
Na de kroning wordt om 20.00 uur het startschot gegeven voor de wielerronde van Dedemsvaart. Start en finish nabij de Baron. Via Tuinstraat en de Markt gaan de wielrenners richting de Judith van Marlelaan om daarna via de Tjalk, Schuttevaer en Langewijk weer richting de Baron te fietsen. Vanaf 19.00 uur wordt het parcours afgesloten waardoor er enige verkeershinder kan ontstaan. 

Verkeershinder zal er dinsdagavond ook zijn gedurende de Vrieling Varia Run en wel tussen 18.00 uur en 21.30 uur. Tijdens de sportieve evenementen zullen verkeersregelaars het verkeer in goede banen leiden en hun best doen om het verkeer zoveel mogelijk doorgang te laten vinden.

Share |