rssFeed

Nieuwsarchief

Woensdagavond 3 augustus wordt in de feesttent in de Julianastraat een open podium georganiseerd. Toetsenisten, gitaristen, zangers, zangeressen en andere musici die die dag deel willen uitmaken van het open podium kunnen zich aanmelden via www.dedemsvaria.nl/open_podium

Na het Open Podium sluit de bekende Dedemsvaartse formatie “Empire” de avond af. Zij zullen, na het succes van vorig jaar, wederom optreden met hun "Friends". Verschillende lokale muzikanten van bekende bands uit de regio zullen samen met Empire twee sets spelen. 'Jord Brinkhuis is één van de musici die inmiddels zijn medewerking aan Empire heeft toegezegd', zegt bestuurslid Pieter Brouwer.

'Met de aanmeldingen voor de amateur Crea & Hobby Fair die vrijdag 5 augustus wordt gehouden gaat het goed, maar er is nog ruimte voor een aantal standhouders', aldus Meggie Zennipman. De Fair is voor hobbyisten die iets leuks maken en dat uit willen dragen. Voor de hobbyisten staat een gratis kraam van 4 meter ter beschikking. Voorwaarde voor een gratis kraam is dat de hobbyist niet ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel. Hobbyisten met een K.v.K. inschrijving zijn ook welkom maar dienen wel een bedrag voor de huur van een kraam betalen. De Crea & Hobby Fair begint om 13.00 uur en duurt tot 21.00 uur.

Geïnteresseerden kunnen een inschrijfformulier aanvragen door een email te sturen naar hobbyfair@dedemsvaria.nl

05-07-2016 21:10
The making of ….....

Zaterdagmorgen 18 juni werden in de mooie tuinen van Mien Ruys de foto's van de Rozentrio's gemaakt. De omgeving was goed en het weer was prima. De Rozenkoninginnen en hun Hofdames moesten even wennen aan hun rol als fotomodel, maar het ging ze toch heel goed af. Het kostte fotograaf Theo Ijmker (Foto Theo) dan ook niet bijzonder veel moeite om een aantal fraaie plaatjes te schieten. Wij maakten een paar foto's van "The making of the fotoshoot". 

   

03-07-2016 19:37
Dedemsvaria Timmerdorp

Voor de jeugd van 6 t/m 13 jaar begint maandag 1 augustus om 17.00 uur een nieuwe activiteit. Dedemsvaria Timmerdorp gaat dan van start met het “veroveren” van een bouwkavel van circa 5 bij 5 meter en het verzamelen van bouwmateriaal. Ook kan die avond tot 21.00 uur een begin worden gemaakt met de bouw van een zelf ontworpen “palletwoning”. Er mag gebouwd worden in groepjes van drie tot – maximaal – acht personen. Ook individuen kunnen zich opgeven; de organisatie stelt dan een groepje samen. Deelname is gratis. Opgeven kan via de website http://www.dedemsvaria.nl/Inschrijvingen. Geadviseerd wordt om dat zo snel mogelijk te doen, want vol = vol.

Het timmerdorp is verder geopend op dinsdag en woensdag en wel van 10.00 tot 17.00 uur. De woensdag wordt afgesloten met pannenkoeken eten en de prijsuitreiking. Na de prijsuitreiking is het terrein geopend voor ouders/verzorgers en voor opa's en oma's die de bouwwerken willen bewonderen. Vrijdag wordt het timmerdorp weer afgebroken.

Begeleiding
Het idee achter de activiteit is, dat kinderen hun eigen dorp timmeren en zorgen dat het schoon blijft. Organisator Peter van der Bent: 'Wij zorgen voor professionele begeleiding en de EHBO is gedurende het gehele evenement aanwezig. Bij slecht weer zal er vanuit een tent gewerkt worden aan de inrichting van de “palletwoning”. Er kunnen dan bijvoorbeeld tafeltjes en stoeltjes worden gemaakt'. De organisatie heeft een beperkt aantal hamers beschikbaar. 'Wij raden aan om zelf gereedschap – bijvoorbeeld hamer en nijptang – van huis mee te nemen', zegt Peter. Bij de aanmelding of de opening van het timmerdorp krijgen de kinderen een naambadge en spijker- oftewel spiekergeld. Dat spiekergeld wordt gratis aan de deelnemende kinderen verstrekt en kan alleen in het timmerdorp verzilverd worden. Fruit, drinken en andere lekkernijen zijn dagelijks te koop in het timmerdorp.  

Voor de tweede keer dit jaar wordt door het Dedemsvaria bestuur een persconferentie belegd. Die gaat plaatsvinden op dinsdagavond 5 juli in MFC de Baron. De aanvang is 19.00 uur.

De laatste nieuwtjes met betrekking tot het Dedemsvaria programma komen aan de orde en ook de nieuwe bestuursleden Niek Wouda en Jermain van 't Zand worden gepresenteerd.

Niet alleen de pers, maar ook andere belangstellenden zijn van harte welkom bij de persconferentie in de Baron.

24-06-2016 22:03
Muziek Programma

Tijdens de 45e editie van de Dedemsvaria kunnen de bezoekers weer volop van (live) muziek genieten. Samen met de horecapartners Henk Brand, Frits van 't Zand en de familie de Wagt heeft Dedemsvaria bestuurslid Pieter Brouwer de invulling van het muziekprogramma geregeld.

Woensdagavond 3 augustus wordt in de feesttent een zogenaamd open podium georganiseerd met de Dedemsvaartse coverband “Empire”. Zangers, zangeressen en muzikanten kunnen zich via www.dedemsvaria.nl opgeven om deel te nemen aan het laagdrempelige open podium.

Donderdagmiddag  speelt de 6-koppige countryband “Stoney” in de feesttent en 's avonds staat de formatie “Spinrock” met frontvrouw Sabine Uitslag op het podium. De blonde Sabine is voormalig lid van de Tweede Kamer (CDA).

Rocken en (mee)zingen

Vrijdagmiddag spelen “The Boogie Dogs” lekkere rock and roll à la Jerry Lee Lewis. 's Avonds kunnen de bezoekers aan de Dedemsvaria genieten van entertainment op topniveau met de zevenmans formatie “JetSet Live”. Op de website van deze band lazen wij het volgende: 'Outfits, uitstraling, repertoire en podiumpresentatie zijn tot in de puntjes verzorgd. Dit alles aangevuld met een live VJ-beelden op LED screen. Kortom een genot om naar te kijken'.   

'De slotavond op zaterdag wordt ingevuld door de “Ik hou van Holland”-band. Wij verwachten dat dit een groots Hollands meezingfestijn gaat worden', aldus Pieter Brouwer. De twee pauzes van de band worden ingevuld door een Radio NL DJ die ook een aantal “hebbedingetjes” aan het publiek gaat geven. Pieter: 'In de aanloop naar de Dedemsvaria krijgen wij reclamespots op Radio NL'.

Share |