rssFeed

Nieuwsarchief

Foto: Leon van Marle

De Dedemsvaria autorodeo is al bijna 15 jaar een vast en gewaardeerd programma onderdeel. Dit jaar wordt de rodeo gehouden op zaterdag 6 augustus. De aanvang is 13.00 uur. Er wordt gereden in verschillende klassen. De auto's worden op motorinhoud ingedeeld. Inschrijven kan woensdag 29 juni om 19.00 uur in Grand Café 't Dorp in Dedemsvaart.

De rodeo is al lang niet meer het domein van ijzeretende mannen, ook vrouwen draaien hun rondjes mee. De toeschouwers krijgen bijna vier uur lang spektakel voorgeschoteld. De auto’s worden in de morgen gekeurd, voor velen is het daarna de laatste hand leggen aan de auto, alsvorens de arena te betreden. Deelname is mogeijk vanaf 16 jaar, met toestemming van ouders/verzorgers. Deelname is altijd op eigen risico.

Geen budget voor een formule 1 auto, maar toch auto sport ervaring op doen? Twijfel niet en schrijf je 29 juni om 19.00 bij ‘t Dorp in voor de autorodeo.

Foto: Leon van Marle

Vrij snel nadat maandagavond 1 augustus de (mini) Rozenkoningin is gekroond en de kinderen de ballonnen het luchtruim in hebben laten vliegen, worden in de Julianastraat de renners weggeschoten die deelnemen aan de wielerronde van Dedemsvaart. De wielerronde is één van de terug gekeerde onderdelen uit vroegere Dedemsvaria feestweken.

Het wordt een wedstrijd voor licentiehouders (sportklasse en amateurs) die een parcours van in totaal 70 kilometer moeten afleggen. Vanaf 19.30 uur gaan de renners het parcours verkennen, waarna om 20.00 uur het startschot zal klinken. Na de start zetten de renners via de Tuinstraat, Judith van Marlelaan, de Tjalk, Schuttevaer en Langewijk weer koers richting de Julianastraat.

De wedstrijd wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met de Hardenberger Wieler Vereniging (HWV). Het Flater Pretorkest zorgt voor de vrolijke en opzwepende noten nabij de start en finishplaats.

Van oudsher wordt de Dedemsvaria Feestweek gekenmerkt door de vele feestelijke momenten. Er worden echter ook sportieve en prestatiegerichte activiteiten georganiseerd. Één daarvan is de Vrieling Varia Run. Je eerst lekker in het zweet werken om daarna, onder het genot van een drankje en live muziek, de avond af te sluiten op het gezamenlijke horecaplein. Dat is het idee van de Vrieling Varia Run. Inschrijven voor dit sportieve evenement is vanaf heden weer mogelijk.

Foto: Dedemsvaart in Beeld

Over een mooi parcours kunnen de 5 en 10 kilometer lopers (m/v) dinsdagavond 2 augustus een door de atletiekunie gecertificeerd rondje door de straten van Dedemsvaart lopen. Start en finish is bij de Baron, het markante multifunctionele centrum aan de Julianastraat. De Bambino-run en de G-run (500 meter) starten om 18.30 uur. De 1.000 meter lange Kids-Run begint om 18.45 uur. De deelnemers aan de business- en de recreatierun over 5 en de 10 kilometer worden om respectievelijk 19.00 uur en 20.00 uur weggeschoten. Het parcours is dit jaar officieel ingemeten door de atletiekunie. De exacte afstanden zijn 5.055,04 meter voor de 5 kilometer en 10.110,07 meter voor de 10 kilometer.

Inschrijven
Inschrijven voor de 4e editie van de Vrieling Varia Run is mogelijk tot en met 1 augustus 2016. Het inschrijfformulier is te vinden op www.variarun.nl.Op dinsdag 2 augustus is inschrijving voor de Bambino-, de Kids- of de G-run nog mogelijk tussen 16.00 en 17.30 uur.

De baten van de run komen ten goede aan de Stichting Still. Zie www.stichtingstill.nl voor meer informatie over die stichting.

Foto: Dedemsvaart in Beeld

Zaterdag 6 augustus wordt in samenwerking met de Dedemsvaartse ijsvereniging Sluis 6-7 een recreatieve skatetocht georganiseerd als onderdeel van de Dedemsvaria Feestweek. Er worden verschillende routes uitgezet die door de mooie landelijke omgeving van Dedemsvaart voeren. Start en finish bij de Markthal. Het evenement vindt plaats onder auspiciën van de KNSB. 
Deelname is op eigen risico en deelnemers dragen verplicht een helm.
Er wordt ook een kidstocht georganiseerd.

Het parcours is vlak met weinig verkeer en er wordt gereden op glad asfalt en betonfietspaden. De Dedemsvaria Univé skatetoertocht is een individuele en gepijlde tocht. De deelnemer (m/v) rijdt in eigen tempo en kan zelf rustpauzes inlassen. Dat kan onderweg, maar ook bij het gezellige start- en finishpunt op de Markt. Daar wordt ook een versnapering uitgedeeld en kan de dorst worden gelest.

Iedereen die skaten leuk vindt, wordt van harte uitgenodigd om zaterdag 6 augustus 2016 mee te skaten. Ook steppers zijn welkom. Aanmelden/inschrijven kan vanaf 27 juli aanstaande op www.dedemsvaria.nl of op de dag zelf vanaf 09.00 uur. Er kan gestart worden van 10.00 uur tot 11.00 uur. De skaters/steppers dienen zich uiterlijk om 14.30 uur weer af te melden. Contactpersoon voor dit evenement is René Hemme. Email: rene.hemme@gmail.com

Kijk op https://knsb.nl/inline-skaten/skatetoertochtkalender en/of www.dedemsvaria.nl voor meer informatie.

Tijdens de Dedemsvaria van 2016 wordt voor de derde keer een gezellige amateur Crea & Hobby Fair georganiseerd en wel op vrijdag 5 augustus 2016. Voor alle hobbyisten die iets leuks maken en dat uit willen dragen, staat een kraam van 4 meter ter beschikking. Er is ruimte voor creatieve ideeën zoals workshops, zodat bezoekers ook zelf aan de slag kunnen. Voorwaarde voor de gratis kraam is wel dat de hobbyist niet ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel.

Hobbyisten die wel een K.v.K. inschrijving hebben zijn ook van harte welkom. Van hen vraagt de organisatie per kraam echter een vergoeding van € 35,00 voor de huur van die kraam.

De Fair vindt plaats in het centrum van Dedemsvaart vanaf 13.00 uur en duurt tot 21.00 uur. Voor meer informatie kunt u bellen met de secretaris van de Stichting Dedemsvaart. Het telefoonnummer is: 06-13224578 (Meggie Zennipman).

Geïnteresseerden voor een plaats op de Crea en Hobby Fair kunnen een inschrijfformulier aanvragen door een email te sturen naar hobbyfair@dedemsvaria.nl  

Share |