rssFeed

Nieuwsarchief

06-03-2016 21:37
De Rozentrio's zijn gekozen

Maar liefst acht minitrio's hadden zich opgegeven en het was dan ook niet zo verwonderlijk dat praktisch alle stoelen in de theaterzaal bezet waren. Op speelse wijze werden de kandidaten aan het publiek voorgesteld door presentator Maikel van Marle. De 'prestaties' werden beoordeeld door een jury.Tijdens de presentatie maakte de voorzitter een dansje en liet de heer Alle Jan Pijlman zich valkundig vloeren. Uiteindelijk werd het trio Juliëtte Nuvelstijn, Chantal Stroeve (mini Rozenkoningin) en Kristel Pijlman gekozen tot het mini Rozentrio 2016.

Na de kroning van de nieuwe mini Rozenkoningin moest uit drie aangemelde trio's het nieuwe rozentrio 2016 gekozen worden. Het trio Merel de Vries, Amber Otter en Sharon Luiten won de 'battle'. Merel wordt de Rozenkoningin; Amber en Sharon worden haar Hofdames. Zie hier een impressie van de spannende verkziezingsavond.

Dedemsvaria 2016 is van 1 tot en met 6 augustus.

Tot 1 februari jl. hebben belangstellenden de gelegenheid gehad om zich bij het Dedemsvaria bestuur te melden als kandidaat voor het Minitrio of het Rozentrio 2016. Vorig jaar was Miron Hulleman Rozenkoningin en haar nichten Ilona Postma en Amber Hulleman waren haar Hofdames. Voor het eerst werd toen ook een Minitrio gepresenteerd. Floor Weegenaar werd mini Rozenkoningin en haar zus Lotte en hun beste vriendin Marilou van de Wetering werden de mini Hofdames. Zaterdagavond 5 maart wordt bekend wie hen gaat opvolgen. Dit jaar wordt Dedemsvaria georganiseerd van 1 tot en met 6 augustus.

De verkiezing van het Minitrio en het Rozentrio 2016 vindt plaats in de theaterzaal van de Baron. Iedereen is van harte welkom om daarbij aanwezig te zijn. De ontvangst is vanaf 19.00 uur, waarna om 19.30 uur een begin wordt gemaakt met de verkiezing van het Minitrio. Verwacht wordt dat de namen van het minitrio omstreeks 20.45 uur bekend gemaakt kunnen worden. Direct daarna is de verkiezing van het Rozentrio. De namen van de opvolgers van Miron, Ilona en Amber zullen omstreeks 22.15 uur bekend worden. 

De kandidaten krijgen een aantal vragen voorgelegd en moeten enkele opdrachten uitvoeren. Één en ander wordt beoordeeld door het bestuur en een vakjury. Aan de hand van een totaalscore wordt uiteindelijk bepaald welke trio's de gezichten van de 45e editie van de Dedemsvaria gaan worden.
Foto: Studio Marieke

15-02-2016 21:11
Steun de Dedemsvaria

Dedemsvaria 2016 wordt gehouden van maandag 1 tot en met zaterdag 6 augustus. Tijdens de persconferentie in januari bleek dat het fundament voor de nieuwe feestweek weer is gelegd. Zaterdag 5 maart wordt bekend gemaakt welk Rozentrio en welk mini Rozentrio de gezichten van de 45e editie van de Dedemsvaria gaan worden. De komende maanden zal er ook veel aandacht zijn om de benodigde financiële middelen te genereren.

'Wij borduren voort op het succes van de afgelopen jaren', aldus Maikel van Marle. 'Wij zijn wel teleurgesteld omdat wij het afgelopen jaar geen subsidie van de gemeente mochten ontvangen en ook voor dit jaar zijn de voortekenen niet bepaald gunstig', zegt de voorzitter. 'Dat neemt echter niet weg dat wij er samen met onze vrijwilligers keihard aan gaan werken om ook van de 45e editie een mooi en sportief spektakel te maken'.

De vrijwilligers Harmen Klinkenberg en Henry van Straten maken deel uit van de sponsorcommissie van de stichting en gaan op pad om de samengestelde sponsorpakketten bij de lokale/regionale ondernemers te verkopen. Ook heeft het bestuur zich aangemeld voor de Rabobank Clubkas Campagne. Die Campagne is in de plaats gekomen van het sponsor- en donatiebeleid dat tot 2016 bij de bank gold. De coöperatie beseft dat verenigingen en stichtingen belangrijke verbindende factoren zijn in de samenleving. Vanaf dit jaar beslissen de leden van Rabobank Vaart en Vechtstreek over de verdeling van de sponsor- en donatiegelden in deze regio. Van Marle: 'Wij roepen Dedemsvaarters dan ook op om tijdens de campagneperiode hun stem op de Dedemsvaria uit te brengen. Hoe meer stemmen, hoe meer geld voor onze stichting Dedemsvaria'.

Voor meer informatie zie "Sponsoring 2016"

De Dedemsvaria 2016, de komende feestweek van maandag 1 tot en met zaterdag 6 augustus, staat al weer in de steigers. Dat bleek tijdens een officiele persconferentie in De Kalkwieke in Dedemsvaart. Voorzitter Maikel van Marle maakte bekend dat het bestuur van de Dedemsvaria voor komend jaar op zoek is naar een goed doel om daarvoor geld bijeen te verzamelen. Afgelopen jaar was de Stichting Vecht voor Jeugd dat goede doel. Vrijdagavond nam voorzitter Henk Brink tijdens die persconferentie dankbaar een cheque van 400 euro in ontvangst.  De stichting Vecht voor Jeugd heeft als doel jeugdigen tot en met 17 jaar die woonachtig zijn in de gemeente Hardenberg en die door omstandigheden in de problemen zijn gekomen financiële en/of materiële steun te verlenen op cultureel, educatief of sportief gebied.

Tijdens de persconferentie stond voorzitter Maikel van Marle ook even stil bij de aangehaalde banden met partnergemeente Bad Rothenfelde. Verder was er aandacht voor een aantal nieuwe programma onderdelen zoals o.a. de wielerronde, een wedstrijd frikandel eten en het hangmat hangen. ‘Eigenlijk hebben wij met dit onderdeel het ouderwetse paalzitten in een nieuw jasje gestoken’, aldus Van Marle. Stefan Nanning werd gepresenteerd als nieuw bestuurslid.

Tevens liet men nog graag weten dat kandidaat Rozentrio’s  zich tot 1 februari kunnen opgeven. Dat geldt ook voor aanmelding en kandidaatstelling van een Mini Rozentrio, waarmee de jeugd de laatste jaren ook nadrukkelijk betrokken wordt bij de Dedemsvaria.

Zie hier het volledige overzicht aan nieuwtjes

Vrijdagavond 22 januari maakt het Dedemsvaria bestuur vanaf 20.00 uur de laatste nieuwtjes bekend over de 45e editie van de komende feestweek. Aangezien de nieuwe Corner aan de Julianastraat vrijdag nog niet geopend is, wordt de persconferentie gehouden in eetcafé De Kalkwieke aan de Julianastraat. Belangstellenden zijn hartelijk welkom.

Share |